HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Pekünlü 10 gün sonra cezaevine girecek

Prof. Dr. Esat Rennan Pekünlü, avukatı Murat Fatih Ülkü ile cezasını hangi açık cezaevinde çekeceğini öğrenmek için adliyeye geldi.

Pekünlü 10 gün sonra cezaevine girecek

İzmir Ege Üniversitesi'nde başörtülü bir öğrencinin 'okula girmesini engellediği' suçlamasıyla 2 yıl 1 ay hapis cezası alan ve infaz erteleme süresi yarın dolacak olan Prof. Dr. Esat Rennan Pekünlü, avukatı Murat Fatih Ülkü ile cezasını hangi açık cezaevinde çekeceğini öğrenmek için adliyeye geldi. İnfaz savcısı, erteleme süresinin yarın dolacağını ve cezaevinin de yarın belil olacağını söylemesi üzerine Pekünlü, avukatı ile birlikte adliyeden ayrıldı.

EÜ Fen Fakültesi Astronomi Bölümü'nde öğretim üyesi olarak görev yaptığı dönemde, fakültenin matematik bölümü öğrencilerinden F.N.G.'nin, başörtülü olması nedeniyle okula girmesini engelleyerek 'eğitim öğrenim hakkını ihlal ettiği' gerekçesiyle Prof. Dr. Pekünlü hakkında verilen 2 yıl 1 ay hapis cezası onanmıştı. Prof. Dr. Pekünlü'nün, Anayasa Mahkemesi'ne yaptığı başvuru da 'açıkça dayanaktan yoksun' gerekçesiyle reddedilmişti.

Pekünlü son olarak da, daha önce yargılandığı ve hapis cezası aldığı İzmir 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'ne “öğrencinin atılı suç tarihinde devamsızlığının bulunmadığını gösteren başarı durum belgesini" sunarak infazın durdurulması ve yeniden yargılanma talebiyle başvurmuştu. Bu talebin henüz sonuçlanmadığı, Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi hakimi tarafından inceleme safhasında olduğu belirtildi.

4.5 AY CEZAEVİNDE YATACAK

Aldığı 2 yıl 1 aylık hapis cezasına karşılık 4.5 ay cezaevinde yatması gereken ve infaz erteleme süresi yarı dolacak olan Pekünlü, avukatı Murat Fatih Ülkü ile infaz savcılığına geldi. Daha önce infazı iki kez 6'şar ay ertelenen, son süresi de yarın dolacak olan Pekünlü'nün 10 gün içinde cezaevine teslim olması gerekeceği hatırlatıldı. Avukatı ile infaz savcısına çıkan Pekünlü, gireceği cezaevinin yarın belli olacağını öğrenince ayrıldı.

Avukat Murat Fatih Ülkü yarından itibaren, 10 günlük sürenin başlayacağını müvekkilinin cezasını çekeceği açık cezaevi belli olunca, 30 Kasım pazar günü sivil toplum örgütleri ile yapılacak basın açıklamasının ardından 30 Kasım pazar günü cezaevine teslim edeceklerini bildirdi. Ülkü, müvekilinin cezasını Foça Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda çekmek istediğini söyledi. (DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler