HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Pelin'e saç rengi soruşturmasında takipsizlik

Üniversite mezunu olan Pelin Derya Çetinkaya 5 Temmuz'da Danişment Gazi Anadolu Lisesi'nde sınava girdi.

Pelin'e saç rengi soruşturmasında takipsizlik

Adana'da KPSS giriş belgesindeki saç rengi ile nüfus cüzdanındaki saç renginin farklı olması nedeniyle gözaltına alınan 24 yaşındaki Pelin Derya Çetinkaya hakkında başlatılan soruşturma takipsizlik kararıyla sonuçlandı.

Üniversite mezunu olan Pelin Derya Çetinkaya 5 Temmuz'da Danişment Gazi Anadolu Lisesi'nde sınava girdi. Ancak, kimliğindeki fotoğrafı daha önce girdiği sınavda sisteme kaydedilen haline benzemeyince, sınav sonunda gözaltına alındı bu yüzden de aynı gün öğleden sonra öğretmen adaylarının gireceği ikinci oturuma giremedi. Resmi belgede sahtecilik iddiasıyla gözaltına alınıp, hakkında işlem yapıldıktan sonra serbest bırakılan Pelin Derya Çetinkaya, avukatı aracılığıyla da sınav görevlileri ve polisler hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

TAKİPSİZLİK KARARI VERİLDİ

Pelin Derya Çetinkaya hakkında sınava girdiği belgede sahtecilik yaptığı iddiasıyla başlatılan soruşturma tamamlandı. Cumhuriyet Savcısı, Çetinkaya'nın kimlik ve belgelerinin sahte olmadığı gerekçesiyle takipsizlik kararı verdi.

Adana Emniyet Müdürlüğü Kriminal Polis Laboratuarınca düzenlenen raporda, 'Şüpheliye ait kimlikte basılı bulunan soğuk mühür izinin belgedeki devamına ve izdüşümüne uygunluk sağladığının görüldüğünün, belgedeki fotoğraf değişikliği yapıldığını gösterir nitelikte bulguya rastlanılmadığı' görüşüne yer verildi. Fotoğraflar üzerinde incelemeyi olumsuz yönde etkileyecek herhangi bir deformasyonun bulunmadığının belirtildiği takipsizlik kararında şöyle denildi:

"Uzmanlık raporu ve soruşturma evrakı kapsamı birlikte değerlendirildiğinde şüphelinin resmi belgede sahtecilik suçunu işlediği hususunda ilgili kamu görevlilerinin somut hiçbir delille desteklenmeyen ortak kanaatleri doğrultusunda düzenledikleri tutanak dışında bir delil elde edilemediği anlaşılmakta, şüpheli hakkında yüklenen suçtan kamu adına kovuşturmaya yer olmadığına karar verilmiştir."

Bu arada Pelin Derya Çetinkaya'yı gözaltına alan polis memurları ve sınav görevlileri hakkındaki soruşturma devam ediyor. (DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler