HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Perinçek, Beşar Esad’la görüşmek için Suriye’ye gitti

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın davetlisi olarak beraberindeki kalabalık heyetle Suriye’ye gitti.

Perinçek, Beşar Esad’la görüşmek için Suriye’ye gitti

Perinçek ve heyeti Suriye yolculuğu öncesi Atatürk Havalimanı VIP Salonu’ndan partililer tarafından uğurlandı. Yolculuk öncesi açıklamalarda bulunan Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek, Suriye’nin dostluğuna ve kardeşliğine muhtaç olduklarını söyledi.

SURİYE’NİN KARDEŞLİĞİNE MUHTACIZ

Gazetecilerin açıklamalarda bulanan Perinçek,”Suriye Devlet Başkanı Mayın Beşar Esad’ın daveti üzerine bir Türkiye heyeti Şam’a gidiyor. Bu heyet milli şahsiyetlerden, siyaset insanlarımızdan sanayicilerimizden oluşmaktadır. Bu anlamda bir Türkiye heyetidir. Çeşitli partilerden çeşitli düşüncelerden arkadaşlarımızı içermektedir. Suriye’nin kardeşliğine dostluğuna muhtacız ve Suriye’nin küresel saldırıya karşı başını dik tutması direnmesi Türkiye’nin toprak bütünlüğünü destekleyen son yılların ne önemli olayıdır. Biz bu gezimizle aynı zamanda milletimizin taleplerini hayata geçirme çabası içerisindeyiz. Onların talebiyle oraya gidiyoruz. Bu gezimizle Suriye, Irak İran dostluğu kazanacak, bölge iş birliği kazanacak. Hem barış açısından hem de Türkiye ve sınırlarımızdaki teröre son vermek açısından Sayın Beşar Esad’la yapacağımız görüşmelerle müjdeli haberlerle döneceğiz” dedi.

KİMİN KATİL OLDUĞUNU TÜM DÜNYA BİLİYOR

Suriye’ye düzenledikleri geziye düşmanca tavırlar olduğunu ileri süren Perinçek, “Tayyip Erdoğan beyin ‘350 bin kişinin katiliyle görüşmeye gidiyorlar’ şeklindeki konuşması büyük talihsizlik. Kimin katil olduğunu tüm dünya biliyor. Suriye’ye terörü ihraç edenler küresel merkezlerle iş birliği yapanlar ülkedeki yangını kundaklayanlar oradaki 350 bin kardeşimizin ölmesine neden olmuşlurdır” diye konuştu.

VATANIMIZA SİLAH ÇEKİYORLAR

Gazetecilerin HDP’den PKK’ya silah bırakma çağrısı ile ilgili sorulan soru üzerine ise Perinçek şunları söyledi:

“ Bu bir silah bırakma değil, cumhuriyetimize, vatanımıza silah çekiyorlar. Yeni anayasa adı altında vatan bütünlüğümüzü Cumhuriyetimizin temel ilkelerini ve milletin bütünlüğünü ortadan kaldıran bir girişimle karşı karşıyayız. Bu girişim AKP-PKK ortaklığıyla yürütülüyor. Bu bir suç ortaklığıdır. Cumhuriyete karşı cinayet girişimindedirler, ama bozguna uğrayacaklar göreceksiniz. Kesinlikle bozguna uğrayacaklar.”

ABDULLATİF ŞENER DE SURİYE’YE GİTTİ

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile Suriye giden heyette Prof. Dr. Ümit Koyunlu, Barlas Doğu, Prof. Dr. Birgül Ayman Güler, Fırat Karalı, Abdullatif Şener, Ali Rıza Tekin, Abdülkadir Yıldız, Prof.Dr. Mehmet Yuva ve partililer yer aldı.

DHA

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler