HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Periscope'ta canlı yayında tecavüz skandal

Periscope, bir erkeğin baygın haldeki bir kadına tecavüz olayı ile çalkalandı.

Periscope'ta canlı yayında tecavüz skandal

İkinci bir kişi ise tecavüz görüntülerini kayıt altına aldı ve görüntüleri canlı olarak paylaştı. Telefon üzerinden canlı video yayınına imkan tanıyan Periscope uygulamasını kullananlar, @Azeriii kullanıcı adı üzerinden yayın yaptı.

Periscope’ta @Azeriii isimli kullanıcının yayınladığı canlı tecavüz görüntüleri, sosyal medyada infial yarattı. Baygın olduğu kadınla rızası dışında ilişkiye giren kişi ve bunu kaydeden diğer kişiye tepkiler çığ gibi büyüdü.

Ekşi Sözlük’te @Azeriii isimli kişinin Ergün A. isimli bir kuaför olduğu önü sürüldü, adresi ve diğer bilgileri de verildi. Olaya tepki gösteren çok sayıdaki kişinin, bu bilglilerle polise yaptıkları ihbarlar sonuçsuz kaldı. Olay, Sözlük'te "periscope'ta canlı tecavüz" başlığında tartışıldı.

Bu arada @Azeriii isimli kullanıcı Facebook’taki hesabını sildi, ihbarda bulunan bazı sözlük yazarları da yayın devam ederken girdikleri yorumları kaldırdı.

Bazı Ekşi Sözlük yazarları, "Zaten ortam kadını" diyerek olayın sıradan olduğunu öne süren çirkin yorumlarda bulundu. Bu yazarlar büyük tepki topladı.

SEKS İŞÇİSİ DE OLABİLİR’

“Periscope’ta canlı tecavüz” başlığıyla tartışma başlatılan bir platformda olayın tecavüz olmadığı da savunuldu. Sosyal medyada yer alan bazı paylaşımlar şöyle:

- “... isimli kullanıcı muhtemelen baygın haldeki bir kadına tecavüz ediyor. Müdahale edebilecek birileri var mı acaba?”

- “Varsayımlar üzerinden hareket edilmemesi gereken ciddi bir konu. Gözünüzle görmeden gaza gelmeyin.”

- “Kadının seks işçisi olduğu yönünde birtakım iddialar var. Muhtemelen görüntü- lerdeki üç kişi de sarhoş fakat ilişkiye giren adam ile çekimi yapan adamın bilinçleri pek kapalı durmuyor. Kadın ise olduğu yerden kalkamıyor.”

- “Olay gerçektir arkadaşlar. Videoda kadın yarı baygın sövü- yordu. Videolar gerekli mercilere gönderilmiştir. Linkler kadının daha fazla rencide olmaması ve videonun amacını aşmaması, pornografik içerik gibi yayılmaması için kaldırılmıştır.”

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler