HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Peş peşe acı haberler: 6 şehit

Şırnak ve Diyarbakır'da 6 güvenlik görevlisi şehit oldu.

Peş peşe acı haberler: 6 şehit

Terör örgütü PKK, önceki gece Şırnak’ın İdil ilçesinde tuzakladığı bombayı, zırhlı polis aracı geçerken patlattı. Patlamada 7 polis yaralandı. Hastaneye kaldırılan 3 özel harekât polisi kurtarılamayarak şehit oldu. İlçedeki çatışma sabaha kadar sürdü. Teröristler dün akşam da Yenimahalle’de polis servis aracına roketatarla saldırdı. 2 polis şehit oldu, 10 polis yaralandı. Son acı haber Diyarbakır'ın sokağa çıkma yasağı bulunan Sur İlçesi'nden geldi. Dün PKK'lı teröristlerin keskin nişancı tüfeği Kanas ile açtığı ateşte ağır yaralanan uzman çavuş, tedavi gördüğü hastanede şehit oldu.

Şırnak’ın İdil ilçesi Alanya Caddesi’nde önceki gece saat 23.30 sıralarında devriye görevi yapan polisleri taşıyan zırhlı aracın geçişi sırasında PKK’lı teröristler, yola önceden döşedikleri patlayıcıyı infilak ettirdi. Araçtaki 7 polis yaralandı. Polisler İdil Devlet Hastanesi’ndeki müdahalenin ardından helikopterle Şırnak Asker Hastanesi’ne kaldırıldı. Mahmut Bilgin (23), Ersin Yıldırım (25) ve Gültekin Tırpan (26) tüm çabalara karşın kurtarılamayarak şehit oldu.

ÇATIŞMA SABAHA KADAR SÜRDÜ

Olay yerine gönderilen polislere ateş açılınca, çatışma çıktı. Bu sırada teröristler, Turgut Özal Mahallesi’nde bulunan İlçe Jandarma Komutanlığı’na da roketatar ve otomatik silahlarla saldırdılar. Çatışmalar sabaha kadar sürdü. Patlamanın meydana geldiği noktada büyük bir çukur oluşurken, 30 metre uzaklıktaki İdil Belediyesi, Cumhuriyet ilk ve ortaokulu başta olmak üzere çok sayıda ev ve işyerinin camları kırıldı.

SERVİS ARACINA ROKETATAR

PKK’lı teröristler Yenimahalle’de de dün saat 18.30’da, polis servis aracının geçişi sırasında roketatarla ateş açtı. Roketatar mermisinin isabet ettiği araçtaki 12 polis yaralandı. Şırnak Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralı polislerden Ali Can Öztürk (25) ve Çorumlu Mustafa Yaşar kurtarılamayarak şehit oldu.

SUR'DA ÖLDÜRÜLEN TERÖRİST SAYISI 102'YE ULAŞTI

Diyarbakır Sur'da devam eden operasyonda, 1 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi. Toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 102'e ulaştığı belirtilen operasyonda, bir Biksi makineli tüfek, bir Kanas keskin nişancı tüfeği, bir Kaleşnikof piyade tüfeği, 36 el bombası, 89 roketatar mühimmatı, 90 roketatar sevk fişeği, 86 boş şarjör, bin 380 Biksi makineli tüfek fişeği, 480 Kanas keskin nişancı tüfeği fişeği ve 880 Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği ele geçirildi.

SUR'DA BİR ASKER ŞEHİT

Gece yarısı bir acı haber de Diyarbakır’dan geldi. Sur’daki operasyonlar sırasında PKK’lı teröristlerin uzun namlulu silahlarla açtığı ateş sonucu 1 asker şehit oldu.

ÇADIR KENTTE 5 PKK'LI GÖZALTINA ALINDI

Şanlıurfa Suruç'ta Suriyeli sığınmacıların kaldığı çadır kentte, DEAŞ terör örgütü mensubu olduğu değerlendirilen bir, bölücü terör örgütü mensubu olduğu değerlendirilen 5 kişi yakalanarak gözaltına alınmıştır.

Hakkari Şemdinli'de duyum üzerine yapılan aramada, araziye döşenmiş bir el yapımı patlayıcı tespit edildi ve yerinde imha edildi. Şemdinli'de yol emniyet ve kontrol devriyesi esnasında "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan aranan bir bölücü terör örgütü mensubu terörist yakalanarak gözaltına alındı.

ELBEYLİ'DE 10 IŞİD MİLİTANI YAKALANDI

Kilis Elbeyli'de, Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollarla sınırı geçmeye çalışan ve IŞİD terör örgütü mensubu olduğu değerlendirilen 6'sı yabancı uyruklu 10 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler