HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

‘Peygamber efendimizin selamı var’ diyerek para alan dolandırıcıya üç yıl hapis

Kayseri’de bir üniversite öğrencisinden “Peygamber efendimizin selamı var. Parayı peygamber istiyor” diyerek 150 lira alan dolandırıcı üç yıl hapis ve 400 lira para cezasına çarptırıldı.

‘Peygamber efendimizin selamı var’ diyerek para alan dolandırıcıya üç yıl hapis

Eylül ayında Kocasinan ilçesinde Erciyes Üniversitesi öğrencisi Ahmet Fahri Danacı’nın yanına gelen Bülent Özcan, öğrenciye dini konulardan söz etmeye başladı. İddiaya göre daha sonra “

Peygamber efendimizin selamı var. Parayı peygamber istiyor” diyerek Danacı’dan 150 lira alan Özcan kayıplara karışırken, öğrenci şikayette bulundu.

‘O kadar da kafadan kontak değilim’

Kayseri 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuksuz olarak yargılanan Özkan, dolandırıcılık yapmadığını öne sürerek, mendil sattığını söyledi: “

Efendim ben, Ahmet Fahri’yi 150 lira dolandırmışım. Artık böyle davalardan bıktım. Ben mendil satıyorum. Ben para almak için kimsenin gırtlağına bıçak dayamadım. ‘İhtiyacım var’ dedim. O da kendi rızasıyla verdi.‘Parayı peygamber istiyor’ demedim. Rahatsız bir insanım ama o kadar da kafadan kontak değilim.

‘Konuşmalarından çok etkilendim’

Dolandırılan Danacı ise, Özcan’ın konuşmalarından çok etkilendiğini belirterek, “

Benimle yaklaşık 1 saat 45 dakika konuştu. Aşure ayındaydık ve bana paraya çok ihtiyacı olduğunu söyledi. Ayrıca peygamber efendimizin selamını getirdiğini ifade etti. Ben de kendisine inanarak 150 TL para verdim. Aslında buraya gelip gelmemekte tereddüde düştüm. Çünkü herkes benimle dalga geçti. Şikayetçi değilim” dedi.

Mahkeme, Özcan’ı ‘dini inanç ve duyguların istismarı suretiyle dolandırıcılık’ suçundan üç yıl hapis ve 400 lira para cezasına çarptırdı. (DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler