HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

PKK: Ceylanpınar'da askerle biz çatıştık

21 Temmuz akşamı Ceylanpınar'da meydana gelen ve 3 askerin şehit olduğu silahlı çatışmada kendi militanlarının bulunduğunu, 4 gün sonra kabul etti.

PKK: Ceylanpınar'da askerle biz çatıştık

Ceylanpınar’da, Suriye sınırından Türkiye ’ye girmeye çalışırken güvenlik güçleriyle çatışan ve 3 askeri şehit eden grubun PKK’lı olduğu kesinleşti.

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde, 21 Temmuz akşamı Suriye sınırından Türkiye’ye geçmek isteyen silahlı bir grupla hudut görevindeki askerler asarında silahlı çatışma çıkmış, olayda üç asker şehit olmuştu. Olayın hemen ardından, silahlı saldırının failleriyle ilgili olarak çelişkili açıklamalar gelmiş, olay gecesi basına konuşan Şanlıurfa Valisi, çatışmanın ‘kaçakçılarla’ olduğunu söylerken, Genelkurmay ertesi gün geçtiği duyuruda silahlı PYD üyeleri ile çatışma yaşandığını açıklamıştı. PKK ise ilk günlerde süren sessizliğini, olaydan 2 gün sonra yaptığı ‘ilgimiz yok’ açıklamasıyla bozmuştu.

KCK tarafından dün yapılan ve Fırat Haber Ajansı’nda (ANF) yayınlanan açıklamada ise “21 Temmuz akşamı PKK’nın bir birliğinin, Ceylanpınar alanında hareket halindeyken pusuya düşürüldüğü” ileri sürüldü. Açıklamada, “Mardin Eyalet Komutanlığımız tarafından bir çalışma için görevlendirilen gerilla birimimiz 21 Temmuz günü akşam saatlerinde Ceylanpınar (Serêkaniyê) alanında hareket halindeyken Türk güvenlik kuvvetlerinin pususuna düşmüştür. Çıkan bu çatışmalarda 2 gerillamız gruptan kopmuş, diğer arkadaşlarımız ise sağlam bir biçimde üslerine ulaşmışlardır” denildi.

Genelkurmay’ın ‘çatışma PYD güçleri ile gerçekleşti’ açıklamasına karşın, KCK açıklamasında ‘grubun PYD’li değil PKK’li olduğu’ vurgusu dikkat çekti. KCK açıklamasında ‘ateşkes’in sistematik olarak ihlal edildiği de öne sürüldü.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler