HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

PKK iki MİT mensubunu kaçırdı mı? Hükümetten açıklama geldi

Terör örgütü PKK, geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamada iki üst düzey MİT mensubunu kaçırdığını iddia etmişti. Konuyla ilgili hükümetten ilk açıklama geldi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yaptığı açıklamada kaçırılma olayını doğrularken, 'Bizim bahsedilen iki kişiyi geri getirmek için PKK ile kurduğumuz doğrudan bir bağlantı yok' dedi.

PKK iki MİT mensubunu kaçırdı mı? Hükümetten açıklama geldi

PKK, iki MİT mensubunu kaçırdı mı? Ağustos ayında ortaya atılan iddiayla ilgili hükümetten ilk açıklama geldi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yaptığı açıklamada kaçırılma olayını doğrularken, terör örgütü PKK ile kurulan bir bağlantı olmadığını söyledi.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre; Çavuşoğlu’nun Al Monitor’ün, “PKK’nın Irak’ın kuzeyinde iki üst düzey Türk istihbarat yetkilisini kaçırıp Kandil dağlarındaki üssüne götürdüğüne dair bilgiler geliyor. MİT Başkanı Hakan Fidan’ın görüşmeler yapmak için Erbil’e gidebileceği söyleniyor. Ankara bu sorunu nasıl çözmeyi planlıyor?” sorusuna yanıtı şöyle:

'İKİ KİŞİYİ GERİ GETİRMEK İÇİN...'

"Terör örgütü PKK yerel yetkilileri, sıradan sivilleri, doktorları, polisleri ve herkesi kaçırdı. Bu yüzden bir terör örgütü. Elbette kurumlarımız, PKK’nın kaçırdığı tüm vatandaşlarımızın geri getirilmesi için çalışıyor; ancak ülkemizin, bizim bahsedilen iki kişiyi geri getirmek için PKK ile kurduğumuz doğrudan bir bağlantı yok."


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler