HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

PKK karakol mu bastı?

PKK, Diyarbakır Hani ilçesinde Lice'ye misilleme olarak karakol bastığı ve 1 askerin şehit olduğunu iddia edildi. Vali olayı yalanladı.

PKK karakol mu bastı?

PKK, Lice'deki karakol protestosunda bir gencin ölümüne misilleme olarak Diyarbakır'da bir karakola düzenledikleri saldırıda bir askerin şehit olduğunu iddia etti.

Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç ise olayı yalanlarken "Hani'de karakola saldırı haberleri doğru değil" dedi.

Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, "Hani'de karakola saldırı haberleri doğru değil" dedi.

PKK'ya yakın bir internet sitesinde yer alan Diyarbakır'ın Hani İlçesi'nde karakol baskınında bir askerin şehit olduğu iddiasına Vali Mustafa Kıraç'tan açıklama geldi. Vali, iddiaların doğru olmadığını açıkladı.

**PKK'NIN İDDİASI

**

Terör örgütü PKK'nın Lice'deki olaylara misilleme olarak Diyarbakır'ın Hani İlçesi'nde bir karakola saldırıda bulunduğu öne sürüldü. Hani'deki Topçular Karakolu'na düzenlenen saldırıda, karakolda görevli bir askerin şehit düştüğü iddia edildi.

'ASKERİ HAREKETLİLİK VE TOP SALDIRILARI SÜRÜYOR' İDDİASI

HPG-BİM açıklamasında son günlerde bazı alanlarda askeri hareketlilik ve top saldırılarının olduğunu iddia etti. Açıklamada 3 Temmuz günü 19.00 ile 20.00 saatleri arasında Hakkari'nin Çukurca ilçesine bağlı Erbiş ve Talisa köyleriyle Güvenlik tepesi ve Kepe Mirişka alanlarının obüs ve havan topları ile bombalandığını öne sürüldü. "1 Temmuz günü Van'ın Saray ilçesine bağlı Xırabsor, Şerefxan ve Avanyurt köyleri ile yakın kırsal alanda işgalci TC ordusu tarafından bir operasyon düzenlenmiştir” diyen HPG-BİM, bu operasyonun 2 Temmuz günü geri çekildiğini ifade etti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler