HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

PKK, seçim sonrası özerlik kalkışmasında bulunabilir

MHP Tokat Milletvekili Reşat Doğru, ""PKK'nın seçim sonu özerklik kalkışmasının olabileceği bir zaman dilimindeyiz" dedi.

MHP Tokat Milletvekili Reşat Doğru, terör örgütü PKK'nın önümüzdeki yerel seçimlere hazırlık içerisinde olduğunu belirterek, "PKK'nın seçim sonu özerklik kalkışmasının olabileceği bir zaman dilimindeyiz" dedi.MHP Tokat Milletvekili Reşat Doğru, seçim çalışmaları kapsamında Tokat'a geldi. Partisinin il başkanlığı binasında açıklamalarda bulunan Milletvekili Doğru, Tokat ve ilçelerinde seçim çalışmalarının hızlı bir şekilde yürüttüklerini ve seçimlerde başarılı olacaklarını söyledi.Hükümetin yürüttüğü çözüm süreci ile birlikte PKK'nın büyük bir motivasyona sahip olduğunu ileri süren Doğru, şöyle konuştu:"BDP ve PKK'nın hakim olduğu yerlerde, neredeyse idareciler, asker, polis ve öğretmenlerden başka devletini temsil eden hiçbir şey kalmamış şeklinde görüntüler var. PKK'lılar büyük bir moral motivasyon içerinde dağlarda ulaşamadıkları mesafenin, AKP iktidarınca çözüm süreci adı altında almış olmanın zafer sarhoşluğu içerisindedirler.

Ayrıca PKK önümüzdeki seçimlerde son sürat hazırlık içerisindedir. Evler, köyler, mahalleler bir bir tespit edilip kimin, ne oy vereceği çalışması yapılıp, baskı her tarafa yaygınlaştırılıyor. 'Çözüm süreci boyunca hiç girmediğimiz yerlere girdik, yerel seçimden sonra özerklik ilan edilecek. Nihai hedefimize bir adım daha yaklaşıyoruz. Milletvekilliği seçimlerine kadar Kürdistan'ı kesin kuracağız' diyorlar. İşte bu şartlar altında seçimlere gidiyoruz. PKK'nın hiçbir iddiasından vazgeçmediği, seçim sonu özerklik kalkışmasının olabileceği bir zaman dilimindeyiz. Özellikle 15 tane vilayette çok önemli gelişmeler olacaktır. Buradan tüm dünyaya ilan ediyorum; oralarda bir kalkışma hamlesi vardır. Muş, Kilis, Gaziantep dahil olmak üzere hepsini gezdim. Çok ciddi gelişmeler var, devletin gücü tamamen ortadan kaldırılmıştır." (DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler