HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

PKK Şırnak'ta 3 kişiyi kaçırdı

Şırnak'ın Güçlükonak ilçesine bağlı Çevrimli köyünde yaylaya çıkan 1'i geçici köy korucusu 3 köylünün dün bir grup PKK'lı tarafından kaçırıldığı belirtildi.

Köy muhtarı İbrahim Özbey, yakınlarının bir an önce bırakılmasını istedi.

Güçlükonak ilçesine bağlı Çevrimli köyünde dün yaylada bulunan göçerlerden alacakları olan parayı almak için yaylaya çıkan geçici köy korucusu Nimet Özbey, akrabası olan köylüler Emin ve Abdullatif Özbey'in yollarını kesen bir grup PKK'lı tarafından kaçırıldığı belirtildi. Çevrimli köyü muhtarı İbrahim Özbey, dün sabah saat 10.00 sıralarında yaylada bulunan göçerlerden alacaklarını almak için yola çıkan 3 kişinin, Ağaçyurdu ve Yatağan köyü yakınlarında PKK'lılar tarafından kaçırıldıklarını söyledi.

PKK'nın 10 Haziran 1990'da düzenlediği baskında 27 kişinin yaşamını yitirdiği ve bastığı mayının patlaması sonucu 2 ayağını kaybeden Çevrimlli köyünün muhtarı olan Muhtar İbrahim Özbey, basına verdiği demeçlerde çözüm sürecini desteklediğini belirterek, "Amacımız, bir an önce çözüm sürecinin sonuca ulaşmasıdır. Çözüm sürecinde bu tür şeyler iyi değildir. Bizim birimizi af etmemiz gerekiyor. Yeğenlerimin bir an önce serbest bırakılmasını istiyorum"dedi. (DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler