HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

PKK tehdit etti

Şırnak'ın Cizre ilçesinde 7 Kasım 2014 tarihinde Abdullah Budak'ın başından vurularak öldürülmesini, PKK’nın gençlik yapılanması olan YDG-H'ye bağlı 'Botan Şehit Reber Timi' üstlendi.

PKK tehdit etti

Cizre’de 7 Kasım 2014 tarihinde Nur Mahallesi Karataş Sokak'ta 22 Yaşındaki Abdullah Budak isimli genç, sokak ortasında başından vurularak öldürülmüştü. Meydana gelen cinayet üzerine güvenlik güçleri ilçede geniş çaplı bir araştırma başlatırken, cinayeti PKK’nın gençlik yapılanması YDG-H'ye bağlı 'Botan Şehit Reber Timi' üstlendi. Budak’ın ölümü ile ilgili açıklama ev ve iş yerlerine bildiriyle dağıtıldı.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde üç gün önce sokak ortasında alnından vurulan Abdullah Budak’ın (22), PKK’nın gençlik ve asayiş birimi YDG-H’ye bağlı bir birim tarafından infaz edildiği ortaya çıktı. Örgüt, Cizre sokaklarında bildiri dağıtarak infazı üstlendi. Budak’ın ‘ajan’ olmakla suçlandığı bildiride, “Düşmanın toplum içindeki en güçlü sacayağı olan ajanlara karşı mücadelemizi Kürdistan ajanlardan temizlenene dek sürdüreceğiz.” denilerek başka infazların da olabileceği mesajı verildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler