HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

PKK ve IŞİD'e hava operasyonu

Türk Silahları Kuvvetleri dün sabaha karşı IŞİD mevzilerine yönelik hava harekatı operasyonuna dün gece yarısına doğru da devam etti. F-16'lar önce IŞİD, sonra da PKK hedeflerini bombaladı.

Gece yarısına doğru Diyarbakır’dan kalkan Pars filosuna ait F-16’lar Suriye tarafındaki IŞİD mevzilerine yönelik ikinci hava operasyonunu gerçekleştirdi. Türkiye-Suriye sınırının yakınındaki IŞİD mevzilerine sabah operasyonunda olduğu gibi lazer güdümlü bombalarla hedef alındı.

KUZEY IRAK'A OPERASYON

Diyarbakır 8. Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan 3 kol halinde kalkan 9 F-16 savaş uçağı saat 22.55 sıralarında Çukurca'dan sınırı geçerek Irak hava sahasına girdi. Kuzey Irak'ta PKK'ya ait Zap, Haftanin, Metina, Avaşin ve Basyan'daki kamplar vuruldu. 5 bölgede bombalanan hedefler arasında örgüte ait eğitim tesisleri, sığınaklar ve uçaksavar bataryalarının olduğu öğrenildi.

Kalkan uçaklar 23.50'de dönüş yaptı. Saat 00:00'da da 6 uçak daha havalandı.

Çukurca'daki DHA muhabiri de uçakların Hakkari yönünden gelip, Haskel Dağları ve Hakantepe Bölgesi’nden geçerek Irak’a doğru yöneldiklerini duyurdu.

KANDİL BOMBALANDI

Kuzey Irak'taki yerel kaynaklar, saat 00.30'dan itibaren 3 savaş uçağının Kandil Dağı çevresinde keşif uçuşu yaptığını bildirdi. Kaynaklar saat 01.15'ten itibaren de savaş uçaklarının Kandil'de bulunan PKK hedeflerini bombaladığını kaydetti.

İncirlik'te hareketlilik
Adana'da bulunan İncirlik Üssü'nden bu gece saatlerinde 3 adet F-16 savaş uçağının kalktığı bildirildi.

Diyarbakır’da Savaş Uçakları Yine Havalandı

Diyarbakır dün akşam saatlerinde kalkan 20'e yakın savaş uçağı üstlerine dönerek hangara girmesinin ardından tekrar havalandı.3 adet F-16 savaş uçağı devriye uçuşu ve gözetleme için sınıra ve kandile doğru uçtu.

Kilis'te Suriye sınırında geçtiğimiz gün devriye faaliyeti yürüten Mehmetçiğe yapılan hain saldırı sonrası dün gece saat 03:30 sularında DAİŞ hedeflerini bombalanmasının ardından akşam saat:22:38 civarında 20'nin üzerinde havalanan ve DAİŞ ile PKK kamplarını bombalayan Türk jetleri hangara girmesinin ardından tekrar saat saat:03.07 sularında 2. Taktik hava kuvvetler komutanlığından havalanan 3 F-16 savaş uçağı kalkış yaptı.

Uçaklarının Suriye sınırında ve Kandil'e keşif uçuşu yapmak üzere havalandığı illeri sürülürken uçakların havalanmasının ardından kent yine sessizliğe büründü.

LAZER GÜDÜMLÜ BOMBA

Askeri kaynaklara göre, Türk uçakları bu operasyonu Suriye Hava Sahası’na girmeden yaptı. GBU-12 model 500 librelik lazer güdümlü bomba, yaklaşık 10 bin feet yükseklikten bırakıldı. Uçakların üzerindeki ‘Lantırn’ sisteminin hedefleme podu da aynı anda hedefi lazerle işaretledi. Lazer güdümlü bomba, lazer izini takip ederek ve üzerindeki kanatçıklarla seyir ayarlarını yaparak hedefi imha etti.

Çukurca'da hava hareketliliği
Çukurca'da saat 05.20 sıralarında ilçe merkezinde uçak sesleri duyuldu.

IŞİD’İ KOALİSYON MU VURDU
Dün gece İncirlik’ten havalanan jetlerin de Suriye’de IŞİD’i bir kez daha vurduğu iddia edildi. Ancak bazı kaynaklar, Türk jetlerinin sadece Kuzey Irak’ı vurduğunu, IŞİD’in koalisyon güçlerinin vurmuş olabileceği bilgisini verdi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler