HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

PKK'dan hac ve umre hizmeti

Polisin raporu, Avrupalı kolunun PKK'ya hac ve umre organizasyonu düzenleyerek para aktardığını ortaya çıkardı. Örgütün yıllık bütçesiyse 150 milyon dolarmış.

PKK'dan hac ve umre hizmeti
'Vergi' adı altında silah, uyuşturucu ve sigara kaçakçılığı ticaretinden milyar doların üzerinde para toplayan PKK'nın, terör eylemleri için yılda 150 milyon dolar harcadığı ortaya çıktı. Bütçenin üçte ikisini silaha ayıran terör örgütü, Avrupa'da para toplamak için 20 Euro'ya Öcalan resminin bulunduğu şapkaları satıyor, umre organizasyonları düzenliyor.
**150 MİLYON $'LIK TERÖR BÜTÇESİ**
Polis Akademisi bünyesindeki Ulus-lararası Terörizm ve Sınıraşan Suçlar Merkezi'nin (UTSAM) Antalya'da düzenlediği sempozyumda, PKK'nın finans kaynakları gözler önüne serildi. Milyar doları aşan rakamlarda çeşitli yollardan para topladığı güvenlik birimlerince tespit edilen terör örgütün yıllık harcama bütçesinin 150 milyon dolar olduğu ortaya çıktı.
**20 EURO'YA ÖCALAN ŞAPKASI**
Yrd. Doç. Murat Sever'in sunumuna göre PKK/KCK bu bütçenin çok üzerinde para topluyor. Ancak bu para örgüt yöneticilerinin Avrupa'daki şahsi hesaplarına aktarılıyor. 1984-2006 yılları arasındaki operasyonlarda 40 bin silahı ele geçirilen PKK, bütçesinin üçte ikisini silaha ayırıyor. Terör örgütünün Avrupa'daki izdüşümü olan Avrupa Kürt Demokratik Toplum Koordinasyonu (CDK) bünyesinde 400'den fazla örgüt bulunuyor. Terör örgütü, Avrupa'da bu yapı üzerinden finanse ediliyor, paraları bu kurum topluyor. Parayı toplayıp vaktinde teslim etmeyenlere ceza kesiliyor. Para toplamak için Avrupa'da her yol deneniyor. Öcalan'ın bir şapkası 20 Euro'ya kadar internetten kredi kartı ile satılıyor.
**PKK, HAC VE UMRE ORGANİZASYONU YAPIYOR**
Marksist, Zerdüşt bir köken üzerine kurulan örgüt, CDK bünyesinde bulunan Kürdistan İslam Topluluğu (Federasyona Ciwaka İslamiya Kurdistan) adı altında hac ve umre organizasyonları yapıyor. Dindar Kürtler hem bu yolla örgüte sempatizan yapılıyor hem de örgütün kasasına ciddi para akışı sağlanıyor. Terör örgütü, "Medine Müslümanlığının tek temsilcisi PKK'dır." diyerek bu paraları topluyor. Bu kurumun başında bulunan Mele Şafi, para toplamanın yanı sıra dağa çıkış için 'fetva' da veriyor. Yrd. Doç. Murat Sever, örgütün üç belli başlık altında para topladığına dikkat çekiyor. Bunlar yardımlar gibi legal kaynaklar, organize suçtan elde edilen gelirler ve yabancı devletlerin verdikleri destekler. Örgüt, uyuşturucu, silah, sigara kaçakçılığı üzerinden de para topluyor. Vatandaşlardan zorla haraç alıyor. Hatta 50 bin liralık makbuz gönderiyor, üzerine mührünü basıyor. Türkiye'de ise Van depremi ya da cezaevindeki KCK sanıkları için toplanan paralar örgütün kasasına aktarılıyor.
**KANDİL'E 3 MİLYON EURO**
Avrupa'nın KCK'sı kabul edilen CDK bünyesinde beş kuruluş bulunuyor. Avrupa Kürt Dernekleri Konfederasyonu, Kürdistan Ulusal Kongresi, Kürt Kızılayı, Esnaflar Birliği ve Kürdistan İslam Topluluğu. Terör örgütü, Avrupa'da parayı çoğunlukla bavullarda taşırken CDK ve bankalar üzerinden 20 milyon Euro'luk bir akış tespit edildi. Bu paranın 10 milyon Euro'su Roj TV'ye, 7 milyonu diğer medya yapılanmasına, 3 milyonu ise Kandil'e gönderildi. Terör uzmanları, "Finans olmazsa örgüt çöker" diyor.
Avrupa'da Roj TV'ye, PKK/KCK terör örgütüne yapılan operasyonlar, örgütün finans ayağına büyük darbe vurdu. Terör örgütü, finans kaynaklarının darbe yemesinden dolayı önümüzdeki dönemde yüzde 15 tasarrufta bulunma kararı aldı.
**EN ÇOK PARA ALMANYA'DAN**
Her yıl Almanya'dan ortalama 6 milyon, Fransa'dan 3,2 milyon, İsviçre'den 2,1 milyon euro para toplanıyor.
**60 MİLYON EURO**
PKK'nın yasadışı faaliyetlerle sağladığı yıllık gelirin, yasal yolla toplanan paranın 2-3 katı yani 40-60 milyon euro olduğu tahmin ediliyor. Örgütün Türkiye'de vergi adı altında haraçlarla uyuşturucu, silah ve sigara kaçakçılığı faaliyetlerinden pay alması söz konusu. Bu gelir henüz tespit edilemedi. Örgütün yıllık gelirinin 200-500 milyon dolar arasında olduğu tahmin ediliyor.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler