HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

PKK'lı korsanın kız kardeşi şoke etti

AK Parti'den milletvekili seçilen Mehmet Metiner'e suikast ve terör örgütü adına eylemlere katıldıkları iddialarıyla haklarında dava açılan sanıkların yargılanmasına başlandı.

PKK'lı korsanın kız kardeşi şoke etti

Deniz otobüsünü kaçıran terörist Mensur Güzel'in kız kardeşi Şeyma Güzel; “Sizler ve Türk medyası bizi belki terörist ilan edeceksiniz. Ama hepimizin sonun öyle olmasını istemiyorsanız, siyasi infaz yapmayın. Ben BDP’nin gençlik çalışanıyım. Buraya gelmeden önce terörist ilan edildim"

BDP’li Milletvekili Sebahat Tuncel’in havaalanına götürdüğü belirtilen ve aynı zamanda deniz otobüsü kaçırma eyleminde öldürülen Mensur Güzel’in kız kardeşi Şeyma Güzel’in de aralarında bulunduğu 62’si tutuklu 67 sanık İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilk kez hakim karşısına çıktı.

Duruşmada ifade veren Şeyma Güzel, “Asimile olmuş bir ailenin ferdiyim. 1992’de köyümüz boşaltıldığı için zorunlu olarak Türkiye metropollerinde yaşadım. Bu nedenle ana dilimi tam olarak konuşamıyorum. Ana dilimde savunma yapamıyorum. Dilimi iyi bilmediğim için annemden ve Kürt halkından özür diliyorum" dedi.

Burada olmak istemediğini söyleyen Güzel, “Bugün burada olmak yerinde 12 Kasım’da infaz edilen ağabeyimin mezarında olmak isterdim. Onun cenazesine gitmek isterdim. Mahkemeden talep ettiğimiz halde cevap bile verilmedi" diye konuştu. Mahkeme Başkanı Metin Özçelik de, “Belgeler tam olmadığı için talebinizi reddettik. Ölüm kağıdı verilmediği için reddedildi" diye açıklama yaptı. Bu açıklamanın ardından savunmasına başlayan Şeyma Güzel “Ağabeyimin 3 kurşun kalbine, 3 kurşun da beynine sıkıldı" deyince Mahkeme Başkanı araya girdi. Başkan Özçelik, “Bu konumuz değil. Hassasiyetinizi anlıyorum" diyerek bu konuda konuşmaması konusunda uyardı.

Güzel’in avukatı Sinan Zincir söz alarak “3 gündür müvekkilimle ilgili yayınlar yapılıyor. Bunu açıklama hakkı var" dedi. Mahkeme Başkanı da “Burada basın açıklaması yapmıyoruz. Bu bizim konumuz değil. İddianamede isnat edilen eylemlerle ilgili savunma yapsın. Basındaki haberler beni ilgilendirmiyor. Dönem olarak yakın tarihe gelmiş olabilir ama ben buna izin vermem" diye konuştu.

“Şimdiye kadar beni dinleseydiniz biterdi" diyen Şeyma Güzel, daha sonra savunmasını yaptı. Güzel, savunmasında şunları söyledi: “Biz burada yargılanıyorsak, bizim siyaset hakkımız engellendi. Aslında sizler ve Türk medyası bizi belki terörist ilan edeceksiniz. Ama hepimizin sonunun öyle olmasını istemiyorsanız, siyasi infaz yapmayın. Ben BDP’nin gençlik çalışanıyım. Buraya gelmeden önce terörist ilan edildim. Suçlamaları reddediyorum. Siyaset yapma hakkımızı istiyorum ve bunun için de tahliyemi talep ediyorum. Aleyhimde ifade veren ismi bile belli olmayan kişinin beyanlarını kabul etmiyorum. Hepimiz birileri aleyhinde ifade verip tutuklanmasına neden olabiliriz"

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler