HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

PKK'lı sanıktan ilginç çıkış: Devletimiz sağ olsun!

Erzurum'da PKK/KCK terör örgütünün sözde mahalle komisyonlarına yönelik açılan davada 2'si tutuklu 42 sanığın yargılanmasına başlandı. Yurt dışına çıkış ve imza yükümlülüğü kaldırılan sanıklar mahkeme heyetine teşekkür ederken, biri ise "Devletimiz sağ olsun" dedi.

PKK'lı sanıktan ilginç çıkış: Devletimiz sağ olsun!

Erzurum'un Karaçoban İlçesinde 19 Mart 2016 tarihinde HDP Karaçoban ilçe binasında örgütsel dokümanlar ile PKK/KCK terör örgütü yönetimin oluşturulmaya çalışılan sözde komisyon listeleri ele geçirildi. Söz konusu listede adı geçen kişiler tespit edildi ve 4 Eylül 2016'da evlerine eş zamanlı operasyon yapıldı. Operasyon kapsamında gözaltına alınan 42 şüpheliden 2'si tutuklandı. 42 sanık hakkında 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 2'nci Ceza Mahkemesi'nde 15 yıla kadar hapis cezası istemi ile dava açıldı.

"HANGİ PARTİ İÇİN ÇALIŞMA YAPTIĞIMI HATIRLAMIYORUM"

Erzurum 2'nci Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen ilk celsede 37 tutuksuz sanık ve avukatları hazır bulunurken, Van T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu olan Veysel Karabudak ile Van Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda kalan Yavuz Karabudak, SEGBİS sistemindeki bağlantı sorunu nedeniyle duruşmaya katılamadı.

Dosya kapsamında alınan bilgilerin 2009 yılına ait olduğunu ve o dönemde hangi parti için siyasi çalışma yaptığını hatırlamadığını iddia eden sanık Engin Kuş, "O dönemde 3 ayda bir siyasi parti açılıp kapanıyordu. DTP, HDP veya DBP mi bilmiyorum. Öyle hızlı açılıp kapanıyordu ki hızına yetişemiyordum. Hangi siyasi parti için seçim çalışması yaptığımı hatırlamıyorum. Bu süreçten sonra her hangi bir siyasi faaliyet içinde yer almadım. Suçlamayı kesinlikle kabul etmiyorum" diye konuştu.

"DÜNYADAN KOPMUŞ DURUMDAYIM"

Sanıklardan Mahmut Akbacak ise "Ben 5 senedir dünyadan kopmuş durumdayım. Felçli durumda olan oğlum vardır. Sürekli onun rahatsızlığı ile uğraşıyorum. Ayrıca onu yurt dışına tedaviye götürmeye çalışıyorum. Suçlamayı kesinlikle kabul etmiyorum. Adli kontrol kararının da kaldırılmasını talep ediyorum" dedi.

"DEVLETİMİZ SAĞ OLSUN"

Mahkeme heyeti, 6 sanığın yurt dışına çıkış yasağının, 25 sanığın ise imza yükümlülüğünün kaldırılmasına karar verdi. Adli kontrol kararlarının kaldırılması sanıkları sevindirirken, biri ise "Devletimiz sağ olsun" diye bağırdı. 3 sanık hakkında zorla getirilme kararı çıkarılarak duruşma eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

DHA


En Çok Aranan Haberler