HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

PKK’lı teröristler sivil vatandaşa ait evi taradı: 2 ölü

Mardin'in Dargeçit ilçesinde, PKK'lı teröristlerin sivil bir vatandaşın evini taraması sonucu 2 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi de ağır yaralandı

PKK’lı teröristler sivil vatandaşa ait evi taradı: 2 ölü

Saray Mahallesi'nde, PKK'lı teröristler Necim Kılınç'ın evini taradı. Yaralanan Necim Kılınç, eşi ve iki kızı, Dargeçit Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından Midyat Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Durumu ağır olan Necim Kılınç (65) ve kızı Sabahat Kılınç yolda hayatını kaybetti. Necim Kılınç'ın eşi ile diğer kızının ise hayati tehlikelerinin bulunduğu öğrenildi.

DİYARBAKIR'DA POLİSE BOMBALI SALDIRI

Diyarbakır’da teröristler tarafından park halindeki zırhlı polis aracına atılmak istenen bomba iki işyerine isabet etti.

Ölen ya da yaralananın olmadığı saldırının ardından çatışma çıktı. Çatışma, teröristlerin kaçmasıyla sona erdi.


2 iş yerine isabet eden bomba maddi zarara yol açtı.

Edinilen bilgilere göre, olay, merkez Yenişehir ilçesi Şehitlik semti Yaradanakul Caddesi üzerinde meydana geldi. Diyarbakır Valiliği’ne ait Gençlik Merkezi önünde güvenlik amacıyla bekleyen zırhlı polis aracına yüzleri maskeli teröristler tarafından el yapımı bombayla saldırı yapıldı.

Teröristlerin attığı bomba iki işyerine isabet ederek,

büyük bir gürültüyle patladı. Patlamada, ölen ya da yaralanan olmazken, işyerlerinde hasar oluştu.
Patlamanın ardından bölgede bekleyen polisler ile teröristler arasında çatışma çıktı. Bölgeye zırhlı araçlarla çok sayıda polis ekibi de sevk edilirken, çatışma teröristlerin kaçmasıyla sona erdi.
Polis, teröristlerin yakalanması için çok yönlü çalışma da başlattı.

SUR'DA PATLAMA: 1 ÖLÜ

Sur'da meydana gelen bombalı saldırıda 1 asker şehit oldu, 1'i sivil 6 kişi yaralandı.

Diyarbakır merkez Sur İlçesi’nde barikatların kaldırılması, hendekleri kapatılması ve PKK’lıların etkisiz hale getirilmesi için 2 Aralık günü alınan ve 11 Aralık günü 17 saat ara verildikten sonra tekrar ilan edilen sokağa çıkma yasağının 21’inci gününde teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı.

Hasırlı Mahallesi Yıkıkkaya Sokak üzerinde öğle saatlerinde yoğunlaşan çatışma sırasında teröristler önceden sokağa yerleştirdikleri bombayı uzaktan kumandayla infilak ettirdi.

Şiddetli patlamada yaralanan 6 asker ile yoldan geçen 1 vatandaş, ambulanslarla kentteki hastanelere kaldırıldı.

Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralılardan durumu ağır olan 1 uzman çavuş doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Hastanelerde tedavileri süren 1 askerin de durumunun ağır olduğu belirtildi.

(İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler