HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

PKK'nın infaz listesindeki korucu cinayete kurban gitti

PKK'nın infaz listesinde bulunan 8. korucu da cinayete kurban gitti. Doğu ve Güneydoğu'da köy korucuları birbiri ardına öldürülüyor.

PKK'nın infaz listesindeki korucu cinayete kurban gitti

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde PKK'ya karşı mücadele eden köy korucuları, son dönemde işlenen ve arkasında PKK'nın olduğu cinayetler nedeniyle, endişeli günler yaşıyor. Önceki gün de Mardin’in Dargeçit ilçesinde korucu Mehmet Uğurtay öldürüldü ve korucu cinayetlerinin sayısı 8'e yükseldi.

Gazeteport'un haberine göre, PKK'nın infaz listesinde olan ve Dargeçit ilçesinde öğrenci servis şoförlüğü yapan 57 yaşındaki Uğurtay, Misakı Milli İlkokulu bahçesinde öğrencilerin gözü önünde öldürüldü. Okul bahçesine gelen kimliği belirsiz bir kişi, saldırı sonrası motosikletle kaçtı. Uğurtay 1990'dan bu yana koruculuk yapıyordu.

'KAHRAMAN KORUCUMUZ'

Genelkurmay Başkanlığı, korucu Uğurtay'ın ölümü dolayısıyla bir başsağlığı mesajı yayınladı ve 'Vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü için uzun yıllar güvenlik güçleri ile birlikte kahramanca mücadele etmiş olan korucumuz Mehmet Uğurtay, bölücü terör örgütü mensuplarınca gerçekleştirilen bir silahlı saldırıda şehit edilmiştir. Şehit Korucumuza Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz' denildi.

'MİT DE HABERDAR'

Korucu cinayetleri son 6 ay içinde artış gösterdi. Şırnak merkezde Hasan Caner, Cizre’de Mehmet Güven ve Sait Coşkun, Silopi’de Ramazan Erkan, Uludere’de Sait Onat, Ali Nart ve Ali Kılıç şehit edildi. Geçen yıl Mayıs ayında PKK’lılar tarafından kaçırılan bir korucudan da haber alınamıyor.

Köy korucularının sorunlarının çözümü için Meclis Araştırma önergesi veren MHP Osmaniye milletvekili Hasan Türkoğlu 'Korucularımız, PKK katillerin elindeki liste dâhilinde tek tek şehit ediliyor. Güvenlik güçleri, jandarma ve emniyet, MİT bu listeden haberdar' dedi.

Köy Korucuları Federasyonu koordinatörü Ata Altın da, PKK’nın “İnfaz listesi” hazırladığını belirterek, “PKK, korucuların evlerine ölüm tehditleri olan mektuplar bırakıyor. Çözüm sürecinin başlangıcından bu yana köy korucuları, PKK tarafından şehit ediliyor. Devletimiz koruculara sahip çıkmalı' dedi.

En Çok Aranan Haberler