HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

PKK'nın kaçırdığı korucunun ailesi endişeli

Elazığ'ın Arıcak İlçesi'nde geçen 12 Ağustos'ta PKK'lıların kaçırdığı geçici köy korucusu 40 yaşındaki Sıdık Yazar'ın anne ve babası oğullarının bırakılmasını istedi.

PKK'nın kaçırdığı korucunun ailesi endişeli

Geçici köy korucusu olan ve Palu İlçesi'nde elektrik eşya tamirciliği de yapan evli ve bir çocuk babası Sıdık Yazar, 12 Ağustos 2014 tarihinde tamir işi için gittiği Arıcak İlçesi'nin Bükardı Beldesi'nde PKK'lılar tarafından kaçırıldı. Kaçırılan Yazar'ın Palu'da yaşayan annesi Şaizer ise babası Sefer Yazar, oğullarının hayatından endişe ettiklerini söyledi. Oğlunun bırakmasını isteyen Şaizer Yazar, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'tan yardım istedi. Anne Yazar, oğlunun kaçırıldığı günden beri ağladığını belirterek, "Kaçırıldığı günden beri ne bir haber ne bir telefon. Hani diyorlar 'Barış geldi', hani nerede? Oğlum tamirciydi gidip geziyordu çocuğunu geçindiriyordu. Ne yapmış, kimi öldürmüş? Tamircilik yaparak birkaç kuruş para kazanıyordu. Oğlumun serbest bırakılmasını istiyorum" dedi.

Baba Sefer Yazar da oğlunun bırakılmasını isteyerek, "40 günü geçti haber almayalı. Örgütün elinde olduğunu biliyorum. Oğlumun bir yanlışı olduğuna inanmıyorum. Bu barış sürecinin hatırı için oğlumu bıraksınlar. Büyük üzüntü yaşıyoruz" diye konuştu.

(DHA)

En Çok Aranan Haberler