HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

PKK'nın Karakoçan sorumlusu öldürüldü

Tunceli'nin Pülümür ilçesinde etkisiz hale getirilen teröristlerden birinin, bölücü terör örgütünün sözde Karakoçan sorumlusu "Pale" kod adlı Emrah Kurt olduğu belirlendi.

PKK'nın Karakoçan sorumlusu öldürüldü

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, 15-16 Nisan'da Pülümür ilçesi kırsalındaki "Şehit Jandarma Astsubay Üstçavuş Seçkin Çil-15 Operasyonu"nda silahlarıyla ölü ele geçirilen 3 teröristten birinin, örgütün sözde Elazığ Karakoçansorumlusu Kurt olduğu tespit edildi. Kurt'un etkisiz hale getirilmesinin, terör örgütünün Kandil'le yaptığı telsiz konuşmalarına da yansıdığı ve bu kaybın büyük moral bozukluğuna neden olduğu öğrenildi. Teröristin 2008'de örgüte katıldığı ve çok sayıda eylemi planladığı, 2014'te Bingöl ve Elazığ'da yol kestiği, vatandaşlara örgüt propagandası yaptığı ve kendisinin fark eden polis memurunu yaraladığı belirtildi.

Farklı eylemlere katılan Kurt'un, 2014'te Karakoçan-Kiğı karayolunu trafiğe kapatarak 3 tırı ateşe verdiği, geçen yıl da aynı karayoluna yerleştirilen el yapımı patlayıcıların infilak ettirilmesi ve uzun namlulu silahlarla araçlara ateş açılması eylemlerini gerçekleştirdiği kaydedildi. Kurt'un, Karakoçan kırsalındaki operasyonda askeri birliğe ateş açma, baz istasyonlarını el yapımı patlayıcıyla tahrip etme, Karakoçan İlçe Jandarma Komutanlığı lojmanları nizamiyesine roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunma ve Karakoçan Başyurt Jandarma Karakoluna uzun namlulu silahlarla ateş etme gibi eylemlerde yer aldığı bildirildi.

Teröristin, yine Elazığ'ın Karakoçan ilçesine bağlı köylerde de vatandaşlardan zorlapara ve erzak alınması olaylarının faili olduğu kaydedildi.

Van'da yola tuzaklanmış patlayıcı ile 2 keskin nişancı tüfeği ele geçirildi

Van'ın Çaldıran İlçesi'nde PKK'lılar tarafından Çaldıran-Muradiye karayolunda bir menfeze yerleştirilen el yapımı patlayıcı, vatandaşların ihbarı sonucu bulunarak imha edildi.

Başkale'de ise tespit edilen iki ayrı sığınakta yapılan aramalarda da Kanas marka 2 keskin nişancı tüfeği ile çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

Çaldıran- Muradiye Karayoluna yerleştirilen el yapımı patlayıcı ile Başkale'de ele geçirilen silah ve mühimmatlarla ilgili Van Valiliği yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, Çaldıran ilçesindeki patlayıcının vatandaşın ihbarı sonucu bulunduğu, Başkale'deki sığınağınakların ise Şehit Uzman Çavuş Mehmet Gözcü Operasyonu'nda ortaya çıkarıldığı belirtildi.

Muş Varto'da 2 terörist öldürüldü

Muş Valiliği, Varto İlçesine bağlı Kayalıkale ve Karaköy köyleri arasında çıkan çatışmada, 2 PKK'lı teröristin öldürüldüğünü açıkladı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, 4 Mayıs günü Varto ilçesi Kayalıkale ve Karaköy köyleri bölgesinde Muş 49’uncu Komando Tugay Komutan Yardımcılığı ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından bölücü terör örgütü mensupları arasında çatışma çıktı. Piyade Uzman Çavuş Bekir Anıl Erdal’ın şehit düştüğü çatışmada, 1 asker hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralandı, 2 bölücü terör örgütü mensubu da ölü ele geçirildi. Bölgede, terör örgütü mensupları ile işbirliği içerisinde olan 11 kişi, gözaltına alındı.

(AJANSLAR)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler