HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

PKK’nın sözde Yüksekova Kadın Sorumlusu öldürüldü

PKK’nın sözde Yüksekova kadın sorumlusu Emel Güçlü, çatışmada korumasıyla birlikte ölü ele geçirildi.

PKK’nın sözde Yüksekova Kadın Sorumlusu öldürüldü

Bölgedeki güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, terör örgütüne yönelik operasyonlar kapsamında, Yüksekova'da ikisi üst düzey 16 terörist etkisiz hale getirildi.

Teröristlerden birinin sözde Yüksekova kadın sorumlusu "Sara" telsiz kodunu kullanan Emel Güçlü (kod ismi Zilan) olduğu belirtildi. Yanında koruması olan terörist de bixi makinalı tüfeği ve tabancasıyla ölü ele geçirildi.

Yüksekova lojistik sorumlusu Necmettin Duman da üzerinde yakalandığında kendisini patlatmak üzere el bombalarıyla tuzaklanmış bir düzenekle birlikte ölü olarak geçirildi. Duman'ın yanında, M-16 silahı ve bir tabanca da bulundu.

Operasyonda 16 teröristten 13'ü ölü ele geçirilirken, 3 teröristin cesedi çatışmalar nedeniyle alınamadı.

PKK’NIN SÖZDE ÖZ YÖNETİM SORUMLUSU TUTUKLANDI

Edinilen bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü PKK'nın Seyhan ilçesinin Gülbahçesi mahallesinde sözde öz yönetim kurduğu, sorumlusunun da Muharrem B. (64) olduğunu belirledi. Polis, zanlının mahalledeki korsan gösterileri tertiplediğini tespit etti. Polis, aldığı bilgi doğrultusunda Muharrem B.'nin evine şafak vakti baskın düzenledi. Yapılan baskında Muharrem B. gözaltına alındı. Emniyette susma hakkını kullanan zanlı, işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Muharrem B., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

(AA-İHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler