HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

PKK'nın tünelleri deşifre oldu

Hakkari Yüksekova'da halkın güvenliğini, huzurunu sağlamak ve PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek güvenlik güçlerinin operasyonları sürüyor.

Güvenlik güçleri, Yüksekova’da devam eden operasyonlarında bölücü terör örgütü tarafından el yapımı patlayıcılarla hazırlanmış tuzakları temizliyor.

İlçede çok sayıda tünel de tespit edildi.

Güvenlik birimleri tarafından Yüksekova şehir merkezinde halkın güvenliğini, huzurunu sağlamak ve bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek maksadıyla operasyonlara kararlılıkla devam edilmekte.

Bu kapsamda 31 Mart-1 Nisan 2016 tarihinde icra edilen operasyonda; arama yapılan binalarda, evlerin altlarından geçecek şekilde kazılmış çok sayıda tünel ve tahkimat ile binaların çeşitli yerlerine tuzaklanmış çok sayıda el yapımı patlayıcı düzenekleri tespit edildi.

Binalar içinde teröristlere ait silah, mühimmat ve muhtelif malzemeler de ele geçirildi.

KAÇARKEN BİNALARI ATEŞE VERİYORLAR

Teröristler kaçarken kullandıkları binaları da ateşe verdiğine dikkat çeken güvenlik güçleri terör örgütü mensupları tarafından yapılan barikatların kaldırılması faaliyetlerine devam edildiğini bildirdi.

MARDİN'DE İLGİNÇ GÖRÜNTÜLER

Mardin Nusaybin'de güvenlik güçlerinin sürdürdüğü operasyonlar esnasındaçekilen fotoğraflarda, PKK'lı teröristler tarafındanhazırlanan birçok farklı el yapımı patlayıcı, patlayıcıların nerelere tuzaklandıkları ve imha edildiği görüntüler yer aldı.

Nusaybin'deki 31 Mart ve 01 Nisan 2016 tarihlerinde düzenlenen operasyonlar sırasında çekilen fotoğraflarda, PKK'lı teröristler hazırlanan birçok farklı el yapımı patlayıcı veel yapımı patlayıcıların nerelere tuzaklandıklarıve bunların bulunarak nasıl imha edildiklerinin görüntüleri yer aldı.

Ayrıca PKK'lı teröristlerin evlerin bodrum katlarında kendileri için oluşturdukları yaşam alanları ve burada ele geçirilen muhtelif yaşam malzemeleri görülüyor.

PKK'lı teröristleri vatandaşların evlerinde oluşturğu hasar ve buralarda açtıkları mazgalları saldırıları için kullandıkları fotoğraflarda yer aldı.

Öte yandan yurdun dört bir yanından çocukların Nusaybin'de görev yapan güvenlik güçlerine mektup yazdığı belirtildi.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler