HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

PKK'nın üst düzey iki ismi yakalandı

Mardin Artuklu ilçesi Yolbaşı Mahallesinde bir eve yapılan baskında eylem hazırlığında oldukları belirtilen 3 PKK’lı yakalandı. İstanbul'da da yapılan operasyonda İstanbul sorumlusu S. K. yakalandı...

PKK'nın üst düzey iki ismi yakalandı

Yakalanan teröristler arasında bulunan ’Baz’ kod adlı Seyithan Yaman’ın PKK’nın kırsal kesiminden sözde lider kadrosundan olduğu ve arananlar listesinde bulunduğu bildirilirken, İstanbul'da yapılan operasyonda ise örgütün sözde İstanbul sorumlusu ele geçirildi.

Terör örgütü PKK'ya yönelik olarak İstanbul Gazi Mahallesi'nde Polis ve MİT'in ortak yaptığı operasyonda PKK'nın İstanbul sorumlusu oldugu iddia edilen S. K. yakalandı. (Habertürk)

LÜKS GİYİMLERİ ELE VERDİ

Mardin'in Artuklu ilçesinde ihbarı değerlendiren güvenlik güçleri, eylem hazırlığındaki biri Suriye uyruklu 3 PKK'lı teröristi yakaladı. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, vatandaşlardan gelen ihbarı değerlendiren İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Artuklu Yolbaşı Mahallesi'nde bir eve operasyon düzenledi. Operasyonda "Baz" kod adlı Seyithan Yaman, "Kemal" kod adlı Mehmet Kanar ile Suriye uyruklu Abdulselam İbrahim yakalandı. Eylem hazırlığında oldukları anlaşılan teröristlerin evlerine son üç günde şüpheli kişilerin giriş ve çıkış yaptıkları, ellerindeki paketlerle eve girerek, değişik ambalajlı paketlerle ayrıldıkları öğrenildi. Teröristlerden ikisinin M-16 piyade tüfeği taşıdığı ve lüks giyimli oldukları belirtildi.

"Baz" kod adlı Seyithan Yaman'ın terör örgütünün kırsal kesiminden ve sözde lider kadrosundan olduğu, arananlar listesinde bulunduğu bildirildi. Teröristlerin evlerinde yapılan aramada bir kalaşnikof ve 2 M-16 piyade tüfeği ile bunlara ait 16 şarjör ve 576 fişek bulundu. Ayrıca, "4 TOL grubu R/F komutalı düzenek", yaklaşık 250 gram A4 patlayıcı, 3 el telsizi, bir M-16 silaha ait dürbün, bir Glock marka tabanca, 2 tabanca şarjörü, 9 milimetre çapında 28 mermi, 7 telsiz anteni, 2 akımölçer, 4 el bombası, bir M-16 silah ait dipçik, şarjör ve el kundağı ile çok sayıda yaşam ve giyim malzemesi ele geçirildi. (AJANSLAR)


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler