HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

PKK'ya ağır darbe

Güvenlik güçlerinin 22 Temmuz'dan bu yana terör örgütüne yönelik yurt içi ve dışında gerçekleştirdiği operasyonda 771 terörist etkisiz hale getirildi.

PKK'ya ağır darbe

AA muhabirinin güvenlik kaynaklarından edindiği bilgiye göre, Irak'ın kuzeyinde belirlenen hedeflere yönelik Türk jetlerinin hava operasyonlarında 430 bölücü terör örgütü mensubu öldürüldü.

İstihbarat birimleri, söz konusu 430 kişiden 80'ninin, Türk Silahlı Kuvvetlerinin hava operasyonlarında yaralandıktan sonra Irak'ın kuzeyindeki hastanelerde ya da tedavi edildikleri yerlerde öldüğünü tespit etti.

Güvenlik güçlerinin, terör örgütü PKK'ya yönelik yurt içinde gerçekleştirdiği operasyonlarda 260'a yakın terörist etkisiz hale getirildi.

Hava operasyonları sonucu yurt dışında yaklaşık 450 terörist yaralandı, yurt içindeki operasyonlarda ise 250-300 civarında teröristin yaralandığı tespit edildi. Yurt içinde yaralanan teröristlerin kırsaldaki mağaralarda tedavi edilmeye çalışıldığı belirtildi.

Öte yandan, dün ve bugün Türkiye-Irak sınırının sıfır noktasındaki Karaçalı bölgesinde PKK kamplarına yönelik hava operasyonlarında 2 grup halindeki 18 teröristin öldürüldüğü belirlendi.

Hava operasyonlarının yanı sıra güvenlik güçleri, tank ve top atışıyla da terör örgütü mensuplarına büyük zaiyat verdi. Terör örgütü PKK, öldürülen teröristlerin bazılarının cesedini yanında götürüyor, bazı teröristlerin cesedi ise bulunduğu yerde terk ediliyor.

-Kandil gözetim altında-

Güvenlik kaynaklarının verdiği bilgiye göre, Türk Silahlı Kuvvetlerine ait keşif uçakları, terör örgütü PKK'nın merkezi konumundaki Kandil'i sürekli gözetim altında tutuyor. Keşif uçaklarından elde edilen görüntülere göre, TSK'nın hava operasyonlarının ardından Kandil'de teröristlere ait fiziki mekanlar ve teröristlerin barınakları büyük ölçüde tahrip edilerek, kullanılamaz hale getirildi.

Teröristlerin Kandil'de yeniden öbeklenmeleri halinde Mehmetçiğin buraya yeni operasyonlar düzenleyeceğini bildiren güvenlik kaynakları, yurt içinde ise terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması konumundaki KCK'nın il ve ilçe yöneticilerine yönelik operasyonların önemine ve bu operasyonların kısa sürede gerçekleştirilmesinin gereğine dikkati çekti.

Öte yandan, resmi kaynaklardan verilen bilgiye göre, operasyonlarda öldürülen ve cesedi kesin olarak teşhis edilen terör örgütü mensuplarının sayısı ise 81 olarak açıklandı.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler