HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

PKK'ya katılmıştı! Gezi'nin 'kırmızı fularlı kızı' Rakka'da öldü

Antalya’da Gezi olaylarıyla ilgili iki davada 103 yıl hapis cezasıyla yargılanırken PKK kamplarına katılan “kırmızı fularlı kız” olarak bilinen 24 yaşındaki Ayşe Deniz Karacagil 'in Rakka'da öldüğü açıklandı. IŞİD'le yapılan çatışmada ölen Karacagil, Antalya'daki Gezi Parkı Eylemleri'ne katıldığı için gözaltına alınmıştı. Karacagil, 2 Ekim 2013 günü tutuklanmıştı.

Kamuoyunda 'kırmızı fularlı kız' olarak bilinen Ayşe Deniz Karacagil 'in Rakka'da IŞİD'le yapılan çatışmada öldüğü öğrenildi.

4 AY TUTUKLU KALMIŞTI

Polis sorgusunda 'taktığı kırmızı renkli fuların sosyalizmi simgelediği' yönünde sorular yöneltilen Karacagil, Yılmaz ve Sezgin, 4 ay 6 gün tutuklu kaldıktan sonra 6 Şubat 2014 tarihinde yurt dışı yasağı ve her hafta polis merkezine imza verme koşuluyla tahliye edilmişti.

YASA DIŞI YOLLARDAN KANDİL'E GİTMİŞTİ

103 yıl hapis cezası istemiyle yargılanan Karacagil, yasa dışı yollardan yurt dışına çıkmıştı.

“Destan Yörük” kod adını kullanan “kırmızı fularlı kız” Ayşe Deniz Karacagil, PKK'ya yakın Sterk Tv'ye yaptığı açıklamada, PKK'ya katılma kararını anlatmıştı.

PKK'YA NASIL VE NEDEN KATILDIĞINI BU SÖZLERLE AÇIKLAMIŞTI

Arayışının Gezi eylemleriyle derinleştiğini vurgulayan Ayşe Deniz “Aileden gelen bir Yörüklük var. Sistemin dayattığı bir yaşam çizelgesi var. Oku, iş sahibi ol, evlen, mülkiyet edin… Bunu sorgulamaya başladım.” dedi. Gençliğe seslenen Ayşe Deniz “Bütün gençliğe şunu diyebilirim ki duymadığınız o sesleri duymaya çalışın. Duymanızı istemeyenler var. Kulaklarınızın önüne dikilen duvarları yıkın. Doğuda bir şeyler oluyor diye söylenir hep ama gelip bakmıyoruz. Siyaset dili hep lafta kalıyor. Ben bunu pratiğe dökmek istedim. Teori olmadan pratik, pratik olmadan teori olmaz. Ben bunu gerçekleştirmek istedim” demişti.

ANNESİ HDP'DEN ADAY OLMUŞTU

Antalya’da Gezi eylemleri sonrası tutuklanan ve daha sonra PKK’ye katılarak ‘Destan’ adını alan Ayşe Deniz Karacagil’in annesi Nuray Erçağan, 7 Haziran seçimleri için milletvekili aday adayı olmuştu.


En Çok Aranan Haberler