HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

PKK'ya üç noktada yeni operasyon başlıyor

İçişleri Bakanı Ala, 8 ilçede tamamlanan operasyonların, Yüksekova, Şırnak merkez ve Nusaybin’de başlayacağını bombalama tuzaklarının temizleneceğini açıkladı.

PKK'ya üç noktada yeni operasyon başlıyor

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Yüksekova’da, Şırnak merkezde ve Nusaybin’de bazı mahallelerde çukur bulunduğunu, bombalama tuzaklarının kurulduğunu belirterek, bunların temizleneceğini söyledi.

Bakan Ala, Kuzey Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy’u bakanlıkta kabul etti. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Ala, Yüksekova, Nusaybin ve Şırnak merkezde operasyon yapılacağını belirterek şu bilgileri verdi: “Türkiye’de 8 ilçede, bunlar Silvan, Varto, Derik, Dargeçit, Cizre, Silopi, Sur ve İdil. Bu ilçelerde çukurlar bazı mahallelerde kazılmıştı, bariyerler kurulmuştu ve patlayıcılar, bomba düzenekleri yerleştirilmişti, bunlar temizlendi. Bu ilçelerin dışında Yüksekova’da, Şırnak merkezde ve Nusaybin’de bazı mahallelerde yine çukurlar ve bariyerler bulunuyor. Aldığımız bilgiler orada yine bombalama tuzaklarının kurulduğunu gösteriyor. Oralarda da bu temizlikler yapılacak. Bu yapılırken, bazen 1 - 2 gün öncesinden, bazen yarım gün öncesinden operasyon yapılma anı yerel yöneticiler tarafından vatandaşlarımıza bildirilmektedir. Şırnak ve diğer iki ilçemizde de vatandaşlara yarım gün, bir gün öncesinden, sokağa çıkma yasağı da ilan edilerek durum bildirilecek.”

PKK'YA TENDÜREK DARBESİ

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yaptığı yazılı açıklamada, Doğubayazıt İlçesi'nde kara ve havadan düzenlenen operasyonda iki mağara içerisinde, 100 kilo amonyum nitrat, 38'i el yapımı patlayıcı düzeneği haline getirilmiş80 tüp, 100 metre elektrik kablosu ve örgütsel doküman ele geçirildiği duyuruldu.

Öte yandan karla kaplı Tendürek Dağı'nda yapılan operasyon görüntüleri nefes kesti. Hava sıcaklığının sıfırın altında 10 dereceye kadar düştüğü operasyonda zaman zaman yaşanan tipiye rağmen Mehmetçik, PKK'lı teröristlerin sığınaklarını bulup imha etti.

80 ADET TÜP ELE GEÇİRİLDİ

Ağrı’da Tendürek Dağı bölgesinde gerçekleştirilen operasyonda çok sayıda mağara ve sığınak imha edildi. Mağara ve sığınaklarda da bomba düzeneği olarak hazırlanmış 80 adet tüp ele geçirildi.

Ağrı’nın Diyadin ilçesi Tendürek Dağı kırsal alanında Ağrı İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Jandarma Özel Hareket birliklerince icra edilen Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Muhammet Oruç-5 operasyonunda, bölücü terör örgütü tarafından kullanılan çok sayıda mağara ve sığınak içerisinde güvenlik güçleri tarafından kullanılan yol güzergahlarının tuzaklanması amacıyla EYP düzeneği şeklinde hazırlanmış 80 adet mutfak tüpü, 120 kilogram amonyum nitrat, tuzaklamalarda kullanılmak üzere 150 metre elektrik kablosu ile 8 adet pil bloğu, çok miktarda yaşam malzemesi ile örgütsel doküman ele geçirildi. Tespit edilen sığınaklar kullanılmaz hale getirilirken, ele geçirilen patlayıcı madde düzenekleri ile yaşam malzemeleri de kontrollü bir şekilde imha edildi.

ERZİNCAN'DA 2 PKK'LI TUTUKLANDI

Üzümlü ilçesinde, "terör örgütü PKK üyesi olduğu" iddasıyla arandığı tespit edilen 2 kişi jandarma ekiplerince gözaltına alındı. Zanlılar, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Üzümlü Tanyeri Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri tarafından Erzincan-Erzurum karayolu Avcılar köyü mevkisinde yapılan yol kontrolü kapsamında durdurulan otobüste, yolcuların kimlik sorgulamaları yapıldı.

Erzurum'dan İstanbul'a giden yolcu otobüsünde bulunan Gürsen Taş (51) ve Gökhan Tepe'nin (61), "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan arama kaydı bulunduğunu tespit eden jandarma ekipleri, söz konusu kişileri gözaltına aldı. Zanlılar, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

KİLİS'TE BİR TERÖRİST TUTUKLANDI

Kilis'te, Suriye'den Türkiye'ye geçmeye çalışan ve üzerinde sözde PKK/PYD/YPG kimliği bulunan bir terörist yakalandı.

Kilis'te, Suriye sınır hattında Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan üzerinde sözde PKK/PYD/YPG kimliği bulunan bir terörist yakalanarak göz altına alındı. İfadesi alınan terörist adliyeye sevk edildi.

30 EL BOMBALI BİR TERÖRİST YAKALANDI

Şırnak'ın Cizre ilçesinde Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollardan geçerekPKK'yasilah ve mühimmat aktarmaya çalışan PKK/PYD'li olduğu belirtilen bir kişi yakalandı.Yakalanan PKK/PYD'li yanındaki 10 RPG-7 A/P mühimmatı, 30 el bombası ve fünyesi ele geçirildi. PKK/PYD'li ilk ifadesinde PKK'ya destek amaçlı içeri girmeye çalıştığını söyledi.

BALKAYA DAĞLARI'NDAKİ TERÖRİST HEDEFLER VURULDU

Hakkari'nin Irak sınırında bulunan Derecik bölgesinde yoğun bir askeri hareketlilik yaşandı. Derecik'te bulunan obüsler, sınırdaki Balkaya Dağları'nde tespit edilen terörist hedefleri yoğun top ateşine tutarken, kobra tipi helikopterlerde bölgede uçuş yaptı.

Türkiye'nin Irak sınırında bulunan Derecik Beldesi'ndeki hareketlilik bugün sabah saatlerinde meydana geldi. 34'üncü Hudut Alay Komutanlığı'nda bulunan 4 obüsle, aralıklarla sınırda bulunan Balkaya Dağlarına doğru tespit edilen PKK hedeflerine top atışı yapıldı. Uzun menzilli obüslerin bıraktığı duman iz dikkat çekerken, bir süre sonra da Hakkari yönünden gelen 2 kobra helikopterler bir süre bölgede uçuş yaptı. Hareketlilik yaklaşık 2 saat sürdü.

NUSAYBİN'DE SABAHA KADAR ÇATIŞMA

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde özel harekatta görevli 2 polisinin yaralandığı zırhlı polis aracına dünkü bombalı saldırıdan sonra, çatışmalar aralıklarla sabaha kadar sürdü.

İlçedeki Abdülkadir Paşa Mahallesi'ndeki Umut Sokak'ta bir grup PKK'lı terörist dün gece zırhlı polis aracına el yapımı bomba ile saldırı düzenledi. Saldırıda 2 özel harekat polis yaralandı. Bu saldırı ardından bölgede şiddetli patlamalar ve silah sesleri duyuldu.

Abdülkadir Paşa Mahallesi'ndeki teröristler ile güvenlik güçleri arasında çıkan şiddetli çatışmalar sabah saatlerine kadar sürdü. Patlama ve silah sesleri sabaha kadar aralıklarla devam ederken, çatışmalarda ölen ve yaralanan olup olmadığı konusunda bilgi verilmedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler