HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Polis atamalarında ilk durdurma

İstanbul Emniyeti'ndeki polis müdürleri atamalarında ilk yürütmeyi durdurma kararı çıktı.

Polis atamalarında ilk durdurma

17 Aralık operasyonu sonrası onlarca polis müdürü görevden alınmıştı. Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Akçal da görevden alınanlar arasındaydı. Akçal'la ilgili ikinci atama Arnavutköy Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü'ne gönderilmesiyle oldu. Akçal, avukatı aracılığıyla "yürütmeyi durdurma" talebiyle İstanbul 4. İdare Mahkemesi'ne başvurdu. Başvuruyu değerlendiren mahkeme, yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Mahkeme verdiği kararında, "Davalı idarelerin savunması ve ara kararı cevabı alındıktan ya da kanuni savunma ve ara kararına cevap verme süresi geçtikten sonra yeniden bir karar verilinceye kadar (davacının branşı itibariyle gördüğü -kritik- kamu hizmetinin yürütülmesinde ortaya çıkabilecek aksaklık ve arızalar göz önüne alındığında uygulanmakla etkisi tükenecek nitelikte görülen) dava konusu işlemin yürütülmesinin durdurulmasına karar verilmiştir" dedi.

KOCAELİ EMNİYETİ'NDE DEPREM

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'nde birçok müdürün görev yeri değiştirildi.

İki hafta önce Hulusi Çelik'in yerine Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'ne atanan Levent Yarımel'in isteğiyle, il genelinde birçok müdürlerin yerleri değişti.

Dün akşam açıklanan değişiklikle, Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'nde, aralarında ilçe emniyet müdürleri ile şube müdürlerinin de bulunduğu birçok müdür ve amirin görev yerleri değiştirildi. Körfez İlçe Emniyet Müdürü Ali Rıza Asayiş Şube Müdürlüğü'ne, Asayiş Şube Müdürü Uğur Eldemir Derince İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne, Derince İlçe Emniyet Müdürü Cenk Özmen Körfez İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Trafik Tescil, Cengiz Topel Havalimanı, Yabancılar Şubesi, Personel ve Bütçe Şube Müdürleri de başka görevlere atandı. Müdürlerin değişiminin ardından amir rütbesindeki birçok polisin de görev yerinin değişeceği belirtildi. (DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler