HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Polis İstanbul Beyoğlu'daki HPD binasında arama yaptı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri sabah saatlerinde çeşitli adreslere operasyon düzenledi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyona Özel Harekât Şube Müdürlüğü, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nün yanı sıra çok sayıda polis destek verdi.

Düzenlenen operasyon kapsamında saat 07.00 sıralarında Halkların Demokratik Partisi Beyoğlu İlçe Başkanlığı'na Özel Harekât Polisi yardımıyla girilerek arama başlatıldı.

HDP Beyoğlu İlçe Başkanlığı çevresinde yaşanabilecek bir olumsuzluğa karşın geniş güvenlik önlemi alınırken aramaların sürdüğü öğrenildi. Ekipler sabah saat 07.00 sıralarında Ağaççileği Sokağı'ndaki ilçe binasına geldi. Çok sayıda çevik kuvvet ve özel harekat timleri de destek verdi. Ekipler, ilçe binasının bulunduğu sokak başlarında TOMA ve "Akrep" diye tabir edilen zırhılı araçlarla önlem aldı.

Polis helikopteri de havadan destek verdi.

CİNAYET SİLAHI ARANDI

HDP İstanbul İlçeTeşkilatı'nda geçen yıl Şişli'de Rıdvan Gül adlı kişinin öldürülmesi olayında kullanılan silah ile ilgili arama yaptığı bildirildi. Terör örgütü YDG-H'liler tarafından işlenen cinayette kullanılan silahın ilçe örgütünde olduğu iddiası üzerine operasyon kararı alındığı kaydedil. Şu ana kadar 5 kişinin gözaltına alındığı gözaltına alınacakların toplam sayısının ise 10 olduğu açıklandı.

HDP EŞ BAŞKANI GÖZALTINDA

İstanbul'da, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda başta HDP Beyoğlu İlçe Başkanlığı olmak üzere 10 adreste arama yapıldı. Operasyonda 5 şüpheli gözaltına alınırken HDP Beyoğlu İlçe Başkanlığında kaçak elektrik kullanıldığı tespit edildi. HDP Beyoğlu ilçe eş başkanı Rukiye Demir de yapılan operasyonla birlikte gözaltına alındı.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü PKK'nın "sözde cezalandırma eylemi" adı altında 21 Haziran 2015 tarihinde Piyalepaşa Güven sokakta öldürdüğü Rıdvan Gül isimli bir vatandaşın katil zanlılarını yakalamak için çalışma başlattı.

HDP BEYOĞLU İLÇE BAŞKANLIĞI KAÇAK ELEKTRİK KULLANMIŞ

HDP Beyoğlu İlçe Başkanlığında arama yapan polisler, binadaki elektriğin kaçak kullanıldığını belirledi. Elektrik tesisatının incelenmesi üzerine elektrik saatinin olmadığı ortaya çıktı.

Öte yandan polis, ilçe başkanlığına ait bilgisayar ve dosyaları incelemeye aldı.

Polisin operasyonu saat 09.00 sıralarında sona erdi.

OKMEYDANI VE ESENLER'E DE OPERASYON

Polis ekipleri Şişli Okmeydanı'nda tespit edilen çok sayıda adrese de eş zamanlı operasyon düzenledi. Buradaki aramaların da sürdüğü öğrenildi.

Esenler'de de önceden belirlenen bir adrese operasyon düzenlendi. Operasyona özel harekat timleri de destek verdi. Ekipler, Esenler’de Kazım Karabekir Mahallesi 1023 Sokak üzerindeki bir apartmanın bodrum katına sabahın erken saatlerinde baskın yaptı. Baskın yapılan evde bir süre arama yapıldı. Operasyona özel harekat timleri de destek verdi.

AJANSLAR

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler