HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Polis memuru olmanın yolu artık KPSS'den geçiyor

Polis memuru adayları için KPSS artık şart oluyor. Bakanlar Kurulu tarafından imzaya açılan güvenlik paketindeki düzenlemeyle artık polis isteyenlerde KPSS aranacak.

Polis memuru olmanın yolu artık KPSS'den geçiyor

Devlet dairelerinde görev yapmak için aranan şartlardan biri olan KPSS artık polisleri de etkileyecek. Bakanlar Kurulu'nda imzaya açılan güvenlik paketindeki düzenlemeye göre polis memurları da KPSS ile alınacak.

Bakanlar Kurulu'nda Emniyet Teşkilatı'nda yeniden yapılanma önören güvenlik paketi imzaya açıldı. Bu düzenlemeye göre artık polislerde tıpkı diğer devlet memurları gibi KPSS ile göreve alınacaklar.

Yapılan düzenlemenin ardından KPSS ile göreve başlayan polis memurları ve amirleri alınacak her türlü rütbe için yazılı ve sözlü sınava tabii tutulacaklar. Yeni sistemle birlikte kıdeme dayalı otomatik terfi sisteminden, liyakate dayalı terfi sistemine geçilecek. İhtiyaçtan fazla olan 1. sınıf emniyet müdürleri, yaş haddine kadar özlük hakları saklı kalmak kaydıyla kadrosuzluk nedeniyle resen emekliye sevk edilecek. Adli ve idari cezalar nedeniyle bulunduğu rütbede 5 yılını tamamlamasına rağmen bir üst rütbeye terfi edemeyen 4., 3. ve 2. sınıf emniyet müdürleri resen emekli edilecek. Düzenlemeyle öngörülen diğer konular şöyle:

-Meslekten veya memuriyetten çıkarma cezasını gerektiren bir suç işlediği tespit edilen, ancak zamanaşımı nedeniyle fiilen ceza uygulanamayanlara zorunlu emeklilik yolu açılacak.

-Her rütbede aşırı yığılmaları önlemek için ihtiyaç duyulan amir sayıları oranlanarak belirlenecek.

-Lise düzeyinde yatılı olarak eğitim veren Polis Koleji ile yatılı olarak 4 yıl eğitim veren Güvenlik Bilimleri Fakültesi kapatılacak.

-2 yıl yatılı önlisans eğitimi veren polis meslek yüksek okulları, lisans mezunlarına polislik eğitimi verecek eğitim merkezlerine dönüştürülecek.

-Polis memurları, KPSS ile üniversite mezunları arasından alınacak. Polis amirleri, polis memurları arasından sınavla ve liyakate göre seçilecek.

-Lisans mezunu polis memurlarından, yapılacak yazılı ve sözlü sınavda başarılı olanlar ve kurulacak Polis Amirleri Eğitim Merkezi’nde verilecek eğitimi başarı ile tamamlayanlar amir sınıf kadrolarında görevlendirilecek.

-Eğitimlerin tek elden planlanması ve uygulanması amacıyla Emniyet Teşkilatı’nda, tüm eğitim kurumları, Polis Akademisi Başkanlığı’na bağlanacak.

-İstihdam fazlası akademik personel, YÖK tarafından belirlenecek üniversitelerde görevlendirilecek.

-İçişleri Bakanlığı’nın sorumluluğuna verilen 112 Acil Çağrı Merkezleri, İller İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından koordine edilecek.

-İçişleri Bakanlığı bünyesindeki Kaçakçılık, İstihbarat, Harekât ve Bilgi Toplama Dairesi Başkanlığı, İller İdaresi Genel Müdürlüğü’ne devredilecek.

-Evlenme yoluyla Türk vatandaşlığına geçişte aranan iyi ahlak sahibi olma şartı, evlilik öncesinde de gözetilecek.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler