HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Polisin götürdüğü kürdistan bayrağının aynısını yapıp astılar

Diyarbakır'da Kürdistan Gençlik Hareketi Derneği üyeleri, balkona astıkları ve polisin tarafından götürülen Kürt bayrağının yerine astığı 6 küçük bayrağın ardından, yeni büyük bir bayrak daha astı.

Polisin götürdüğü kürdistan bayrağının aynısını yapıp astılar

Dernek Başkan Yardımcısı Roger Çağer, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bir süre önce Erbil'e yaptığı ziyarette Kürdistan bayrağı önünde Bölge Başkanı Mesut Barzani ile görüştüğünü ve bu bayrak önünde çekilmiş birçok fotoğrafının yayınlandığını söyledi. Çağer, "Bu bayrak illegal değil. O nedenle kimsenin müdahale etme hakkı da yoktur. Kaldırırlarsa tekrar asarız. Bizim bayrak bulma sıkıntımız da yok" dedi.

Diyarbakır'ın merkezi konumundaki merkez Yenişehir İlçesi Ofis Caddesi'nde büro açan Kürdistan Gençlik Hareketi Derneği'nin balkonuna astığı Kuzey Irak'ta kullanılan, kırmızı, beyaz, yeşil seritli ortasında sarı güneş bulunan bayrak bir süre önce çatıya çıkan polisler tarafından ipleri kesildikten sonra götürüldü. Buna tepki olarak 6 küçük Kürt bayrağını derneğin pencelerine asan dernek yetkilileri bununla yetinmeyerek balkona polisin götürdüğü büyük yeni bir bayrağı daha astı.

Derneğin Başkan Yardımcısı Roger Çağer, Kürt bayrağının illegal olmadığını, bir süre önce Erbil'i ziyaret eden Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Kürt lider Mesut Barzani ile görüşürken bu bayrağın önünde durarak poz verdiğin,i bu fotoğrafların da yayınlandığını belirterek şunları söyledi:

"Bağımsız bir Kürt devletini savunuyoruz. Devletleşmek biz Kürtlerin ulus olmaktan doğan bir hakkıdır. Kürdistan devletinin bayrağıda Kürtlerin kabul ettiği bizim astığımız bayraktır. Devletleşmek doğal hakkımız olduğu gibi Kürdistan bayrağını asmak da bizim ulusal bir hakkımızdır. Polisin yasal olmayan bir şekilde götürdüğü Kürdistan bayrağının yerine önce 6 tane, daha sonra da büyük bir tane astık. Polis tarafından şimdiye kadar herhangi bir uyarı veya müdahale yapılmadı. Bu bayrak illegal olmadığı için hiç kimsenin müdahale etmesinin yasal zemini de yoktur. Müdahale ederlerse biz yenisini tekrar asarız. Çok şükür bizim bayrak bulma sıkıntımız yok. Daha önce şimdiki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Irak Kürdistan Bölges'ini ziyaret ederken bu bayrak önünde fotoğrafları yayınlanmıştı. Son olarak Başbakan Ahmet Davutoğlu'da bir süre önce Erbil ziyaretinde Kürdistan Bölge başkanı Sayın Mesut Barzani ile görüşmesinde bu bayrak önünde durmuş ve fotoğrafları yayınlanmıştı." (DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler