HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Polislerin savunması: Kesinlikle darp yok

3 polis memurunu şehit eden şizofren Çağrı Danışman’ı yaralı yakalayıp sistematik işkenceyle öldürdüğü iddiasıyla yargılanan polisler, ‘Darp olmadı” dedi.

Polislerin savunması: Kesinlikle darp yok

Çağrı’nın babası “Oğlumun kemikleri nasıl kırıldı” diye tepki gösterdi.

Antalya’da 4 Ekim 2012’de 3 polisi şehit eden şizofren Çağrı Danışman’ın (32) sağ yakalanıp işkence edilerek öldürüldüğü iddiasıyla 22 polis hakkında açılan davaya Antalya 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı. Duruşmada polisler, Danışman’ın çatışmada yaralı ele geçirildiğini, sonrasında öldüğünü ancak darp ya da işkencenin söz konusu olmadığını söyledi. Şikâyetçi baba Cemil Danışman ise “Oğlum için verilen raporlarda kafada, damakta, çenede kırıklar mevcut. Bu kırıkların sebebi darp ve cebirdir” dedi. Ailenin avukatı da “Bu tip operasyona katılan görevlilerin hepsi bir şekilde eyleme dahil edilerek meslektaşlarının aleyhine beyanda bulunmaları engellenmeye çalışılmıştır. Bu eylem, ağırlaştırılmış işkence suçunu oluşturmaktadır. Ve bu sorumluluk cezai anlamda tüm sanıklar yönündendir” diye konuştu.

ADLİ TIP’LI SAVUNMA

Bir sanık avukatı da “İstanbul Adli Tıp Kurumu 1’inci İhtisas Dairesi’nin raporunda vurgulandığı üzere tıbben ayrımın mümkün bulunmadığı belirtilmiştir. Bu suça işkence ya da neticesi sebebiyle ağırlaştırılmış işkence vasfı verilmesi mümkün değildir” dedi. Duruşma ertelendi.

Anne Melek Danışman, “Sanıkların cezalandırılmasını istiyorum” dedi.

Sanık polislerden Burhan D., “Şahıs yaralı ele geçirildi. Hiçbirimiz tekme atmadık. Yaralı şahsa darp ya da cebirde bulunmadım. 3-5 dakika sonra gelen ambulansla da hastaneye gönderildi” dedi. (DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler