HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Polisten ülke çapında dev operasyon

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatıyla Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı koordinesinde, aranan kişi ve araçların yakalanması, suçluların caydırılması, huzur ve güven ortamının devamının sağlanması amacıyla 81 ilde eş zamanlı olarak polis, jandarma ve sahil güvenlik birimlerince geniş çaplı "Türkiye Güven Huzur-6" operasyonu yapıldı.

Uygulamaya asayiş, terörle mücadele, çevik kuvvet, kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele, özel harekat, trafik, uyuşturucu ile mücadele birimleri, deniz ve hava unsurları ile Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı 12 bin 965 ekipte görevli 44 bin 694 Emniyet, 26 bin 342 Jandarma ve 495 Sahil Güvenlik personeli olmak üzere toplam 71 bin 531 personel ile 341 dedektör polis köpeği katıldı.

Şehir giriş ve çıkışları ile şehir merkezlerinde önceden tespit edilen 6 bin 238 hassas noktada, şüpheli kişi ve araçlar üzerinde arama, kimlik kontrolü ve plaka sorgulaması yapıldı.

Operasyonun başladığı saatlerde, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Gülcü, Jandarma Asayiş Başkanı Tümgeneral Ali Çardakçı ve Sahil Güvenlik Komutan Vekili Albay Ahmet Kendir, uygulamaları Emniyet Genel Müdürlüğü Koordinasyon Merkezi'nden canlı bağlantılarla anlık takip etti.

Toplantıda, Diyarbakır, Antalya, Mersin, Tunceli, Afyonkarahisar ve Şırnak başta olmak üzere çeşitli illerde oluşturulan uygulama noktalarında görevli personele canlı bağlanılarak, son duruma ilişkin bilgi alındı.

Koordinasyon Merkezi'ndeki toplantıya Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Servet Yılmaz ile daire başkanları da katıldı.

39 İLÇEDE 5 BİN POLİS

‘'Türkiye Huzur-6'' uygulaması kapsamında İstanbul'da 39 ilçede 5 bin polisin katılımıyla genel asayiş denetimi düzenlendi.

Ülke genelinde bu akşam 6'ncısı düzenlenen uygulama akşam saatlerinde başladı.İstanbul'un 39 ilçesinde 5 bin polisin katıldığı uygulama kapsamında şüpheli kişilere yönelik Genel Bilgi Tarama (GBT) kontrolleri yapıldı. Yapılan incelemeler sonucunda aranan şahıslar, uyuşturucu madde , silah ve bıçak taşıyan şüpheliler gözaltına alınarak adli işlem uygulanıyor. 5 bin polisin karadan gerçekleştirdiği operasyona polis helikopterinin de havadan destek verdiği görüldü.

Türkiye Huzur-6 uygulaması kapsamında İstanbul'da Şişli Valikonağı Caddesi'nde de oluşturulan noktada yapılan denetlemeler sonucunda uyuşturucu madde bulunduran 1 kişi gözaltına alınarak karakola götürüldü.Yine aynı uygulamada Fatih, Abdülezelpaşa Caddesi üzerinde kurulan arama noktasında hakkında arama kararı çıkartılan 2 kişide gözaltına alındı.

İZMİR

Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'nınkoordineli bir şekilde başlattığı ''Huzur, Güven 6'' uygulamasına İzmir'de destek verdi.

Ülke genelinde dün akşam saatlerinde yapılan ''Huzur, Güven 6'' operasyonuna İzmir'den 819 polis, 1 helikopter, 5 polis botu, 10 sahil güvenlik botu ve 7 narkotik köpeği katıldı. Kentin giriş ve çıkışlarında çok sayıda vatandaşa Genel Bilgi Taraması (GBT) yapan ekipler, haklarında yakalama kararı olan36 kişiyi gözaltına aldı. İl genelinde 54 noktada yapılan operasyonda, 3 ruhsatsız tabanca ve 4 ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi. Öte yandan polis ekipleri, kentin caddelerinde sürücülere alkol muayenesi yaptı. Trafikte ve eğlence merkezlerinde denetim yapan polis ekipleri, eksikleri olan işletmelere ve sürücülere toplamda 90 bin TL para cezası kesti.

ADANA

Adana'da 'Türkiye Huzur 6' kapsamında 500 polis ile asayiş uygulaması yapıldı.

Ülke genelinde geçkeleştirilen 'Türkiye Huzur 6' kontrolleri kapsamında Adana'da oluşturulan sabit noktalarda araçlarda ve eğlence mekanlarında denetleme yapıldı. Asayiş, Çevik Kuvvet, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM), Terörle Mücadele (TEM), Narkotik, Trafik şubeleri ve ilçe emniyet müdürlüklerinde görevli 500 polisin katıldığı kontrollere, havadan da bir helikopter destek verdi. Özel eğitimli detektör köpelerle araçlarda uyuşturucu arayan polisler, binlerce vatandaşın da kimlik sorgusunu gerçekleştirdi. Kontroller, gece yarısına kadar devam etti.

ANTALYA’DA ALKOLLÜ SÜRÜCÜ POLİSE ZOR ANLAR YAŞATTI

Antalya'da 1000 polisin katılımıyla yapılan huzur uygulamasında, 0.56 promil alkollü olduğu tespit edilen otomobil sürücüsü 23 yaşındaki Burak G., polise zor anlar yaşattı.

Türkiye genelinde, Emniyet Genel Müdürlüğü ile Jandarma ve Sahil Güvenlik komutanlıklarına bağlı 12 bin 965 ekipte görevli 71 bin 531 personelin katılımıyla, 6 bin 238 hassas noktada ‘Türkiye Güven Huzur-6’ uygulaması gerçekleştirildi. Saat 20.00’de başlayan uygulama kapsamında Antalya’da da 5 merkez ilçede, 34 noktada, yaklaşık 1000 polis görev aldı. Hassas noktalarda uygulama yapan polisler, vatandaşlara Genel Bilgi Taraması (GBT) yaptı, araçlar üzerinde de denetim gerçekleştirdi.

Polisler, trafiğe uygun olmayan araçlara cezai işlem uyguladı. Alkol denetimine ise Burak G., otomobiliyle uygulamaya takıldı. Sadece 1 bira içtiğini öne süren Burak G.’nin 0.56 promil alkollü olduğu tespit edildi. Yasal sınırı 0.06 promil aştığı için cezai işlem uygulanan G., uzun süre polislere ceza yazmaması için dil döktü. Burak G., “Ağabey ceza yazma. 1 bira, 0,06 promil fazladan çıktı, bir yudum ya sonuçta. Biz genciz sonuçta bir şey yapın. 100 promil çıkmadı ki. Askere gideceğim zaten” dedi.

BİRA ŞİŞELERİYLE, POLİS ARACINA VURDU

Rapor tutan polis ekipleri, G.’ya alkollü araç kullanmaktan 1080 TL ceza yazıp, ehliyetine de el koydu. Cezayı fazla bulup iyice sinirlenen Burak G., otomobilindeki iki bira şişesini alıp resmi polis aracına vurunca, polis ve G. arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Kaçarak uzaklaşan ve bir süre sonra geri gelen G. bu kez otomobilini tekmeledi. Otomobil çekiciyle otoparka çekilirken, G. ise ifadesinin alınması için polis merkezine götürüldü.

EDİRNE'DE DE OPERASYON

Edirne ve Tekirdağ polis ve jandarma ekiplerice huzur operasyonu düzenlendi. Uygulama sırasında polisle tartışan alkollü kişi, polis tarafından gözaltına alındı.

Edirne Emniyet Müdürlüğü, 70 personelin katılımıyla huzur operasyonu düzenledi. Saat 21.00'de başlayan uygulamada, kentin 5 noktasında gelen araçlar, didik didik arandı, şüpheli görülen kişiler ise Genel Bilgi Taraması'ndan (GBT) geçirildi. Karaağaç Mahallesi Lozan Caddesi'nde girişinde kurulan uygulama noktasına eşinin kullandığı otomobille gelen bir kişi ise polis ekipleriyle tartıştı. Alkollü olduğu gözlenen kişi, tartıştığı polis memuruna 'sizin paranızı biz ödüyoruz' dedi. Karşılıklı tartışmanın ardından polis memuru, kendisine hareket ettiği gerekçesiyle şikayetçi olacağını söyledi. Polislere direnen alkollü kişi, eşinin ve çocuklarının yanında güçlükle yere yatırılarak elleri arkadan kelepçelendi. Bu sırada eşi 'Zülfü bir şey yapmadı, yalvarırım bırakın' diye polislerden serbest bırakmasını istedi. Gözlatına alınan ve ismi öğrenilemeyen kişi Polis Merkezi'ne götürüldü.

JANDARMADAN 'DRONE'LU UYGULAMA

Edirne Jandarma Komutanlığı ekipleri de kent genelinde 28 farklı noktada 180 personelle asayiş uygulaması yaptı. TEM otobanı Edirne gişelerinde kurulan uygulama noktasında jandarma ekipleri yol kontrolünde 'drone' kullandı. Havadan uygulama noktasından kaçan araç olup olmadığı kontrol edildi. Gelen araçlar narkotik köpeklerince aranırken, şüpheli görülen kişilere kimlik kontrolü yapıldı. Yaklaşık 2 saat süren uygulama sırasında herhangi bir suç unsuruna rastlanmadı.

TEKİRDAĞ'DA DA UYGULAMA

Tekirdağ'da ise 5 noktada 150 polis görev yaptı. Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın'ın da denetlediği uygulamalarda, şüpheli araçlar durdurularak arandı, sürücü ve yolculara kimlik kontrolü yapıldı. Ayrıca şüpheli kişilere yönelik GBT yapıldı.

ÇORLU'DA 3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde polis ekipleri, kent genelindeki giriş çıkışlarda araç ve kişiler üzerinde asayiş uygulaması yaptı. Çorlu İlçe Emniyet Müdürü Aykut Efe’nin yönettiği ve 250 polisin katıldığı uygulamada durdurulan araçlar tek tek arandı, sürücü ve yolcuların GBT'si yapıldı. Kontroller sırasında haklarında arama kararı olan 3 kişi gözaltına alındı. Trafik ekiplerince kusurlu görülen 2 araç trafikten men edildi. Çalıntı olduğu belirlenen 2 motosiklete ise el konuldu.

AJANSLAR


En Çok Aranan Haberler