HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Poyraz ve sis ulaşımı aksatıyor

Dün başlayan gece de etkisini arttıran şiddetli poyraz fırtınası Marmara'da deniz ulaşımını olumsuz etkiliyor.

TEKİRDAĞ (A.A) - Boğazlardan geçmek üzere Marmara Deniz'inde seyreden 29 yerli ve yabancı bandıralı şilep ile tanker, saatteki hızı zaman zaman 60 kilometreye ulaşan şiddetli poyraz nedeniyle yollarına devam edemeyince, rotalarını Tekirdağ'ın Şarköy ilçesi sahillerine çevirerek demirledi.

Şiddetli poyrazın sabah saatlerinde etkisini azaltmasının ardından 21 şilep ve tanker Şarköy'den demir alarak boğazlardan geçmek üzere hareket etti. 8 gemi ise Şarköy'de hava koşullarının düzelmesini bekliyor.

Bölgede yağış ve kuvvetli rüzgar önümüzdeki günlerde de devam edecek.

-HAVA ULAŞIMINA SİS ENGELİ-

Trabzon'da da sabah saatlerinde etkili olan sis hava ulaşımını etkiledi ve Trabzon Havalimanı'ndaki bazı uçuşlar iptal edildi.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) yetkililerinden alınan bilgiye göre, sabah saatlerinde yoğun olarak etkisini gösteren sis nedeniyle görüş mesafesi düştü, hava trafiğini olumsuz etkiledi. Bu nedenle, İstanbul ve Ankara'dan kente yapılması planlanan karşılıklı uçuşlar iptal edildi.

Yetkililer, bazı uçuşların 1 saati aşkın gecikmeyle yapılmasının planlandığını, sisin etkisini yitirmesiyle hava trafiğinin normale döneceğini bildirdi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler