HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Pratik ve nefis yemek tarifleri

Çalışan kadınların sorunlarından biridir akşama ne pişirsem? derdi. Sizler için nefis yemek tarifleri listesi hazırladık. Hem pratik hem de nefis yemek tariflerini haberimizden öğrenebilirsiniz.

Pratik ve nefis yemek tarifleri

Kadınların akşama ne pişirsem? sorusu sabah saatlerinden itibaren kafalarını kurcalamaya başlar. İşten geldikten sonra mutfağa girmek özellikle çalışan kadınlar için hayli güç. Biz de sizler için nefis yemek tarifleri hazırladık. Hem pratik yemek tarifleriyle işiniz kolaylaşacak hem de kolay yemek tarifleriyle vaktiniz size kalacak. Nefis yemek tariflerini haberimizde bulabilirsiniz. Bugün makarnalı mercimek çorbası, yufkadan pizza ve sütlü fincan tatlısı tarifleri haberimizin detayında.

**PASTANE POĞAÇASI TARİFİ İÇİN TIKLAYIN

**

Makarnalı Mercimek Çorbası

1 su bardağı yeşil mercimek, 1 çay bardağı makarna, 1 soğan, 50 gram kıyma, 1 çorba kaşık salça, Zeytinyağı, Et suyu, Tuz.

Tencereye sıvıyağını alıyoruz. Soğanlar ile kıymayı alıp soteleyelim. Haşlanmış mercimek ve çiğ makarnayı ilave edelim. Salçasını da ekledikten sonra karıştıralım. Tuzunu ve et suyunu da ekledikten sonra suyunu ayarlayıp pişmeye bırakıyoruz. Çorba pişip hazır hale geldiğinde kıyılmış dereotu ile servis yapabilirsiniz.

Yufkadan Pratik Pizza

Malzemeler: 1 yufka, 1 yumurta, 1/3 çay bardağı süt, 1/4 çay bardağı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı domates salçası, 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri (azaltıp, arttırabilirsiniz). Üzerine;
sosis, sucuk, mantar, yeşil biber, kırmızı biber, domates, zeytin, mısır, soğan koyabilirsiniz.

Yapılışı

Yumurta, süt ve yağı bir kapta çırparak karıştırın. Teflon pilav tenceresine (yayvan tencere) yufkayı açarak yerleştirin. Kenarları tencerenin dışına sarkacak şekilde. Hazırladığınız karışımı kaşıkla üzerine gezdirin. Yufkanın kenarlarını tencerenin içine toplayarak, kalan karışımı da üzerine gezdirin ve yufkanın iyice ıslanmasını sağlayın. Domates salçasını çok az suyla ezerek, yufkanın üst kısmına sürün. Kaşar peynirlerini ve arzu ettiğiniz malzemeleri üzerine sıralayarak, tencerenin kapağını kapatın. İlk 2-3 dakika kadar biraz yüksek ateşte olsun ocağınız. İçindeki malzemelerin sıcaklığı artınca, ocağın alevini kısın. Bu şekilde yaklaşık 20 dakika pişirin. Üstündeki kaşarlar eriyince, altını kontrol edip, ocaktan alabilirsiniz.

Püf Noktaları:
Ne kadar ince olursa, o kadar lezzetli oluyor. Bu yüzden 1 yufkayla, geniş bir tencerede yapmanız iyi olur. Domates, mantar gibi sulanan malzemeler kullanacaksanız; kaşarlar eridikten sonra biraz da kapağı açarak ocakta tutun. Bu şekilde fazla suyu buharlaştırabilirsiniz. Ama kapağı açmasanız da sorun olmaz, biraz bekleyince pizza suyu çekiyor. Yağı ve sütü biraz arttırabilirsiniz. Ancak kaşar peyniri yeterince yağlı olduğundan, yağ kullanımını aza indirebilirsiniz. Ocağa ilk koyduğunuzda, yüksek ateşteyken başından ayrılmayın. Zira ilk pizzanızın altı fazla kızarmış olabilir.

Sütlü fincan tatlısı

1 litre süt, 8 yemek kaşığı un, 9 yemek kaşığı toz şeker, 1 paket vanilya, 2 parça damla sakızı, Yarım paket tereyağı, 2 muz, Yarım su bardağı iri kırılmış ceviz, 1 su bardağı şekerli su. üzeri için 1 su bardağı Hindistan cevizi

Sütlü fincan tatlısı: Süt, un, toz şeker, vanilya ve damla sakızını bir tencerede karıştırın. Orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp tereyağını ekleyin ve eriyene kadar karıştırın. Muhallebiyi derin bir kaseye aktarıp 10 dakika mikserle çırpın. Kahve fincanlarını şekerli su ile ıslatın. Muhallebiyi fincanlara doldurun. Muzları boyuna dörde bölün ve fincan boyunda kesip ortasına yerleştirin. Birkaç parça ceviz ekleyin ve derin dondurucuda 2 saat bekletin. Dondurucudan çıkardıktan sonra bir bıçağı şekerli suya batırıp fincanın etrafında gezdirin. Fincanı ters çevirip tatlıyı çıkartın. Bol Hindistan cevizine bulayıp servis yapın.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler