HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Prof. Dr. İlhan Paşaoğlu’nun sır ölümü sonrası soruşturma başlatıldı

10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in de kalp ameliyatını gerçekleştiren Hacettepe Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. İlhan Paşaoğlu, Ankara'da ölü bulundu. Paşaoğlu’nun ailesine bir mektup bıraktığı ancak bu mektubun kaybolduğu yönündeki iddialar üzerine soruşturma başlatıldı.

Prof. Dr. İlhan Paşaoğlu’nun sır ölümü sonrası soruşturma başlatıldı

Hacettepe Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. İlhan Paşaoğlu (67) Ankara’daki evinde ölü bulundu.

Prof. Paşaoğlu’nun intihar ettiği sanılırken, ünlü doktorun ailesine bir mektup bıraktığı ancak bu mektubun kaybolduğu yönündeki iddialar üzerine soruşturma başlatıldı. Gazete Habertürk'ün haberine göre 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in de kalp ameliyatını gerçekleştiren Paşaoğlu için Hacettepe Üniversitesi’nde ailesinin isteği üzerine tören düzenlenmediği öğrenildi.

PROF. DR. İLHAN PAŞAOĞLU KİMDİR?

1950 yılında Kerkük’te doğdu. 1969 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne girip, 1974 yılında mezun oldu. Aynı yıl Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Toraks ve Kalp-Damar Cerrahisi Anabilim Dalında ihtisasa başlayarak 1979 yılında uzman oldu.

Aynı bölümde iki yıl uzman olarak çalıştıktan sonra Nisan 1981’de Hacettepe Üniversitesi tarafından İngiltere’ye gönderildi. Londra’da St.Thomas Hastanesinde ve Ryne Enstitüsünde çalıştı. Ekim 1983 yılında yurda dönerek Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Toraks ve Kalp-Damar Cerrahisi Anabilim Dalında Yardımcı Doçentliğe atandı. 09.04.1986 tarihinde Doçent oldu.

1987 yılında Amerika’ da Wisconsin Üniversitesi’nde kalp transplantasyonu konusunda çalışmalarda bulundu. Bir yıl sonra tekrar Hacettepe Üniversitesi’ne dönerek 12.04.1991 tarihinde Profesör oldu. 7 Kasım 1995 tarihinden beri de Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Toraks ve Kalp-Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanlığını yürütmekte. Bugüne kadar 16.000 civarında açık kalp ameliyatı gerçekleştirdi. Hacettepe Üniversitesindeki ilk kalp nakli ve Türkiye’deki ilk heterotopik kalp naklini gerçekleştirdi. Yurtiçi ve yurtdışı dergilerde yayınlanmış 100’ ün üzerinde makalem ve çeşitli kongrelerde sunulmuş 100’ün üzerinde tebliği mevcut.

International Society of Artificial Organs, International Society of Heart Lung Transplantation, International Society for Cardiothoracic Surgeons, American College of Angiology, Fellow of American College of Surgeons, Türk Kardiyoloji, Pediatrik Kardiyoloji derneklerine üye. Ayrıca Sağlık Bakanlığı organizasyonunda bulunan Organ Nakli Yüksek Kurulu üyeliği yaptı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler