HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Prof. Dr. Şükrü Kızılot hayatını kaybetti (Şükrü Kızılot kimdir)

Prof. Dr. Şükrü Kızılot hayatını kaybetti ! Son dakika haberine göre günlerdir yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren Prof. Dr. Şükrü Kızılot'tan acı haber geldi. Gazi Üniversitesi emekli öğretim üyesi Kızlot, beyin kanaması geçirdikten sonra 4 gündür yoğun bakımdaydı. Peki Şükrü Kızılot kimdir? İşte Şükrü Kızılot'un hayatı ve başarılarla dolu kariyeri...

Prof. Dr. Şükrü Kızılot hayatını kaybetti ! Son dakika haberine göre günlerdir yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren Prof. Dr. Şükrü Kızılot'tan acı haber geldi. Gazi Üniversitesi emekli öğretim üyesi Kızlot, beyin kanaması geçirdikten sonra 4 gündür yoğun bakımdaydı. Türkiye'nin önde gelen vergi uzmanlarından 59 yaşındaki Kızılot yaklaşık 3 yıl önce de beyin kanaması geçirmiş ve tedavi görmüştü. Peki Şükrü Kızılot kimdir? İşte Şükrü Kızılot'un hayatı ve başarılarla dolu kariyeri...

ŞÜKRÜ KIZILOT KİMDİR?

Çorum doğumlu olan Şükrü Kızılot, Maliye Bakanlığı'nda 8 yıl çalıştı. Ardından, önce Adana İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde, sonra Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Maliye Fakültesi'nde asistan olarak göreve başladı.

Kızılot, Gazi Üniversitesi İktisadi Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü Öğretim Üyeliği görevini ve aynı üniversitede Maliye ve Vergi Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü'nü yürüttü.

Kızılot'un 58 cilt kitabı, 2 bin 500 dolayında makalesi yayınlandı. 1988-1992 yılları arasında PETKİM Holding'de Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. 1999 yılında ‘‘Doruktakiler’’ Özel Bilim Ödülü’nü alarak ‘‘Yılın Bilimadamı’’ seçildi. Maliye Bakanı olduğu dönemde Adnan Kahveci'nin danışmanlığını yürüttü. Gazi Üniversitesi’nin 80. yılında da “En Başarılı Bilim Adamı” ödülünü aldı.

ŞÜKRÜ KIZILOT'UN CENAZESİ NE ZAMAN?

Şükrü Kızılot’un cenazesi yarın Ankara Kocatepe Camii'nde kılınacak ikindi namazının andından Gölbaşı Mezarlığı’nda toprağa verilecek.


En Çok Aranan Haberler