HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Psikiyatri uzmanı ve yazar Prof. Dr. Engin Geçtan hayatını kaybetti

Uzmanlık alanı psikiyatri olan, romancı ve yazar Prof. Dr. Engin Geçtan 86 yaşında yaşamını yitirdi.

Psikiyatri uzmanı ve yazar Prof. Dr. Engin Geçtan hayatını kaybetti

Psikiyatri alanının en güçlü isimlerinden olarak tanınan Geçtan, çok sayıda kitap yayımlamış, kendi bilimsel disipliniyle ilgili İnsan Olmak, Varoluşçu Psikiyatri, Normaldışı Davranışlar ve Psikanaliz ve Sonrası kitaplarının ardından, psikiyatri alanının çerçevesinden çıkma isteği doğrultusunda roman-senaryo çalışmalarına başlamıştı.

"Dersaadet’te Dans", "Bir Günlük Yerim Kaldı İster misiniz?", "Kırmızı Kitap" ve "Kızarmış Palamutun Kokusu" romanlarına 2004 yılında Tren‘i de ekleyen Geçtan, kırk yıllık bir deneyimin ardından psikiyatriye, Türkiye insanına ve bugün kaosun kenarında yaşanan süreçlere bakışını dile getiren Kimbilir? ve Hayat adlı kitapları yayımlamıştı. Geçtan ayrıca ODTÜ, Ankara, Boğaziçi ve Marmara üniversitelerinde öğretim üyeliğinde bulunmuştu.

ENGİN GEÇTAN KİMDİR?

Engin Geçtan 12 Ocak 1932’de İzmir’de dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini İzmir'de tamamladı. 1956 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olan Geçtan, psikoloji ve nöroloji dallarında ABD’de New York ve Columbia üniversitelerinde beş yıl süreyle uzmanlık eğitimi gördü.

1974’te profesörlüğe yükselen Geçtan, ODTÜ, Ankara, Boğaziçi ve Marmara üniversitelerinde öğretim üyeliğinde bulundu. Ayrıca, bir yandan psikiyatr olarak mesleğini icra ederken, bir yandan da sürekli yazıyordu.

Geçtan'ın, Dersaadet’te Dans, Bir Günlük Yerim Kaldı İster misiniz?, Kırmızı Kitap ve Kızarmış Palamutun Kokusu ve Tren adlı romanları bulunuyor. Geçtan'ın Kırk yıllık bir deneyimin ardından psikiyatriye, ülkemiz insanına ve bugün kaosun kenarında yaşanan süreçlere bakışını dile getiren Kimbilir? ve Hayat adlı kitapları da bulunuyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler