HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

PTT personel alımı için yeni duyuru: Personel alımı için yeni şartlar neler?

PTT personel alımı ile ilgili son gelişmeleri daha önceki haberlerimizde duyurmuştuk. PTT, personel alımı kararına devam ediyor ve 1 yıl içerisinde 5 bin kişi PTT personel alımı programına dahil edilecek. Peki PTT personel alımı ne zaman başlıyor? Personel alımı için gerekli şartlar neler? PTT personel alımı süreci ile ilgili tüm detaylar haberimizde...

PTT personel alımı için yeni duyuru: Personel alımı için yeni şartlar neler?

PTT personel alımı ile ilgili yapılan duyuruyu, Ağustos ayının ilk günlerinde sizlere duyurmuştuk. Şimdi, PTT personel alımı için yeni şartlar ve yeni duyurular yayımlandı. 2500 personel, 5 bin kişi de bir yıl içerisinde alınan personel hedefleniyor. Etap etap gerçekleştirilen PTT personel alımı ile ilgili mülakat detayları kamuoyuna duyuruldu.

Genel şartlar açısından pek fazla değişiklik yok; ilk şartlardan bir tanesi, elbette Türkiye vatandaşlığı kanununa uygun olmak ve 18 yaşını doldurmuş olmak.
PTT personel alımı, puan sıralamasına göre kişiler KPSS pıanlarına göre başvurular gerçekleştiriliyor. Mülakat ile sınav alımı yapan PTT, bu sene içerisinde toplam 5 kişilik personel almış olacak.

PTT PERSONEL ALIMI İLE İLGİLİ ŞARTLAR NELER? YENİ ŞARTLAR VAR!

a) 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesi kapsamında yer alanlar hariç olmak üzere Türk vatandaşı olmak.

b) On sekiz yaşını tamamlamış ve otuz beş yaşından gün almamış olmak.
NOT: 18/04/1983 tarihinden sonra doğanlar müracaat edebilecektir.

c) Kamu haklarından yasaklı bulunmamak.

ç) 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53’üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı altı ay veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar,Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikap, rüşvet,hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas,ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat
karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

d) Askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş olmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış veya erteletmiş olmak.

e)Başka kuruluşlara karşı mecburi hizmet yükümlülüğü bulunmamak.

f)Atanacağı pozisyon için ekli listede belirtilen öğrenim şartını haiz olmak (Son başvuru tarihi olan 23/04/2017 tarihi itibariyle mezun olmak).

g) Yapılacak”sözlü sınavda” başarılı olmak.

ğ) Daha önce çalıştıkları kamu kurum veya kuruluşlarından disiplin cezası ile işten çıkarılmış olmamak.

h) 2016 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavına(KPSS) girmiş olmak.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler