HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

PYBS soruları ve cevapları MEB tarafından açıklandı

Merakla beklenen PYBS soruları ve cevapları, MEB tarafından öğrencilerin erişimine açıldı. PYBS soruları ve cevaplarını görmek isteyen adaylar bunlara EBA üzerinden erişebilecekler.

PYBS soruları ve cevapları MEB tarafından açıklandı

Parasız Yatılı ve Bursluluk Sınavı (PYBS), 21 Mayıs Cumartesi günü gerçekleştirildi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın sınav takviminde 28 Mayıs'ta yapılacağı sınavın belirtilenden erken tarihte gerçekleştirilmesinin ardından öğrenciler merakla PYBS soruları için beklemeye başlamışlardı. PYSB sonuçlarının açıklanmasına henüz oldukça uzun bir süre var ancak Bursluluk Sınavı soruları sonuçlar hakkında fikir edinmek isteyenler için oldukça önemli. Bu anlamda merak edilen PYBS Bursluluk Sınavı soruları adayların erişimine açıldı. PYBS soruları hakkında bilgileri haberimizden alabilir, sorulara erişebilirsiniz.

PYBS Bursluluk Sınavı soruları için Tıklayın

PYBS 21 MAYIS'TA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Milli Eğitim Bakanlığı, yer eğitim döneminin başında sınav tarihlerini hazırladığı sınav takvimi ile duyuruyor. MEB Sınav Takvimi'nde Bursluluk Sınavı için belirtilen tarih 28 Mayıs 2016 idi. Ancak sonrasında yapılan düzenleme ile Bursluluk Sınavı tarihi değiştirildi ve 21 Mayıs Cumartesi günü sınav gerçekleştirildi. Uzun zamandır PYBS için hazırlık yapan öğrenciler bu sınavda başarılı olmak için mücadele ettiler. Bursluluk Sınavı, 812 merkezde 47 bin 797 salonda yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamaya göre 5, 6, 7, 9, 10 ve 11. sınıflara yönelik Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı, yarın saat 10.00’da başlayacak. 120 dakika sürecek sınav, yurt içinde 812 merkezde, 47 bin 797 salonda, yurt dışında ise bir ülkede toplam 913 bin 727 öğrencinin katılımı ile gerçekleştirilecek. Sınav öncesi özel durumlarını belgelendiren 24 öğrenci ev ya da hastanede, 576 öğrenci ise tek kişilik sınıfta sınava alınacak. PYBS sonuçları, 15 Temmuz'da "www.meb.gov.tr" adresinden açıklanacak ve adaylar sınav ile ilgili tüm bilgilere yine aynı adreste yayımlanacak "2016 Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı e-Kılavuzundan" ulaşılabilecek.

BURSLULUK SINAVI SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Bursluluk Sınavı yapıldı. Öğrenciler PYBS sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın verdiği tarihe göre sınav sonuçları 15 Temmuz 2016 tarihinde açıklanacak. Bursluluk Sınavı sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih işlemlerine geçilecek. 11. sınıflar 1-14 Ağustos tarihleri arasında tercih işlemlerini yapacaklar ve bu işlemlerin sonuçları ise 25 Ağustos 2016 Perşembe günü Milli Eğitim Bakanlığı tarafından duyurulacak.

PYBS BURSU NE ZAMAN ÖDENİYOR?

Bursluluk Sınavı'nda başarılı olan öğrenciler, PYBS bursunu 3 ayda bir alırlar. Senede 4 kez yatırılan bursun genellikle ilki Eylül-Ekim aylarında yatırılır.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler