HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

PYBS sınavı ne zaman? Devlet parasız yatılılık ve bursluluk sınavı detayları...

Birçok öğrencinin gireceği PYBS için geri sayım devam ediyor. PYBS sınav tarihlerine dair tüm bilgiler haberimizde.

PYBS sınavı ne zaman? Devlet parasız yatılılık ve bursluluk sınavı detayları...

PYBS sınavı ne zaman sorusu sorulmaya devam ediyor. Bursluluk sınavları içerisindeki en önemli sınavlardan biri olan PYBS için MEB duyurusu geldi. Merakla beklenen PYBS, Parasız Yatılı Bursluluk Sınavı ne zaman sorusunun yanıtı belli oldu. Başvurularını tamamlayan adaylar için Parasız Yatılı Bursluluk Sınavı ne zaman yapılacak? 2017 PYBS sınav tarihleri ne zaman? İşte PYBS tüm detaylar..

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan ve PYBS olarak bilinen Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı için başvurular 20 Mart'ta alınmaya başlanmıştı. Sınava katılım sağlayacak olan öğrenciler başvurularını tamamlayarak heyecanla sınav tarihini beklemeye başladı. Peki Parasız Yatılı Bursluluk Sınavı ne zaman yapılacak? 2017 PYBS ne zaman yapılacak? İşte tüm detaylar..

PYBS NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığı 2017 Sınav Takvimi'ne göre 2017 Yılı PYBS (Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı) tarihi belli oldu. 5, 6, 7, 9, 10 ve 11. sınıflara yönelik olarak PYBS, 10 Haziran 2017 tarihinde saat 14.00'da ÖDSGM tarafından yapılacak. Sınav, tüm il merkezleri ile başvuru sayısına göre gerekli görülen ilçe merkezlerinde, yurt dışında ise sınava katılım sağlayacak en az 10 öğrenci olması şartıyla Lefkoşa, Riyad, Medine, Cidde, Tebük, Kuveyt, Aşkabat, Taşkent, Bakü ve Bişkek’te yapılacak. Fotoğraflı sınav giriş belgesi, 5, 6, 7, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11'inci sınıflar için 29 Mayıs 2017 tarihinden itibaren e-Okul sisteminden okul müdürlükleri tarafından alınacak, mühürlenip imzalandıktan sonra öğrenciye teslim edilecek.

PYBS SINAV KONULARI NELER?

Parasız Yatılı Bursluluk Sınavı konuları içerisinde yer alan dersler öğrenciler için en merak edilen konulardan biri. Bu kapsamda PYBS için 5. 6. ve 7. sınıflar Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilgiler derslerinden; 8. sınıflar Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler derslerinden; 9. 10. ve 11. sınıflar Türk Edebiyatı-Dil ve Anlatım-Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik, Fen Bilimleri (Fizik, Kimya ve Biyoloji) ve Sosyal Bilimler derslerinden sorumlu olacak.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler