HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

PYD 'karargahı'nda ABD bayrağı

Suriye'nin Rakka kentine bağlı Tel Abyad ilçesinde terör örgütü PYD/PKK'nın çok sayıda militanının bulunduğu binaya ABD bayrağı asıldı.

Terör örgütü PKK'nın Suriye'deki kolu PYD'nin mevzilerinin kontrolündeki Tel Abyad ilçesinin Mumbatıh bölgesinde 3 noktaya asılan ABD bayrakları, Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinden de görülüyor.

Suriye'de 2 Eylül'de Fırat Nehri'nin batısındaki Münbiç ilçesinde terör örgütü PYD/PKK'nın çok sayıda militanının bulunduğu Rafi köyünde çevreye ABD bayrakları asılmıştı. Bölgedeki yerel kaynaklar, teröristlerin ABD bayrağını "kalkan" olarak kullandığını belirtmişti.

"Önlem olarak asıldı"

Sputnik’e konuşan Tel Abyad’daki bir Kürt yetkili, "Türkiye son günlerde Tel Abyad’a saldırı yapmak için hazırlık yapıyor. Kentin Arap aşiretlerini bize karşı kışkırtıyor, onları silahlandırıyor. Bu konuda istihbarat aldık. Türkiye Rakka’yı bahane ederek Tel Abyad üzerinden Rakka’ya gitmek istiyor. Amaç Rakka değil Tel Abyad işgalidir. Biz bu konuyu IŞİD ile mücadelede müttefiğimiz olan ABD’li yetkililere söyledik. ABD'li bir komutan kente geldi ve Türkiye’nin müdahale etmemesi için kentin önemli yerlerine ABD bayrağı dikti" ifadelerini kullandı.

ABD: ORTAKLARIMIZLA KONUŞACAĞIZ

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Peter Cook, Suriye'nin Tel Abyad ilçesinde PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin çok sayıda militanının bulunduğu binaya ABD bayrağı asılmasıyla ilgili haberleri görmediğini ancak "böyle bir şey varsa bunu ortaklarıyla konuşacaklarını" söyledi.

Peter Cook, Pentagon'da düzenlediği basın toplantısında AA muhabirinin Rakka kentine bağlı Tel Abyad ilçesinde terör örgütü PYD militanlarının bulunduğu yerlere Amerikan bayrağı asılmasıyla ilgili sorusunu yanıtladı.

Konuyla ilgili haberleri görmediğini belirten Cook, "Ancak daha önce de ortaklarımıza kendi kendilerine Amerikan bayrağı asmamaları çağrısı yapacağımızı söylemiştik" diye konuştu. Cook, "Son olayı bilmiyorum ama böyle bir şey varsa bunu konuşacağız." ifadesini kullandı.

Basın toplantısından sonra AA muhabirine konuşan bir başka Pentagon yetkilisi de "Konuya bakıyoruz" ifadesini kullandı.

AA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler