HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

PYD Kobani Kantonu Eş Başkanı Enver Müslim Türkiye’de

PYD Kobani Kantonu Eş başkanı Enver Müslim, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 32 kişinin hayatını kaybettiği patlama nedeniyle Türkiye'ye geldi.

Akşam saatlerinde patlamanın yaşandığı Amara Kültür Merkezi'ne gelen PYD Kobani Kantonu Eş başkanı Enver Müslim, basın açıklaması düzenledi.

Müslim açıklamasında, "Burada şehit düşen bütün arkadaşlarımızı saygıyla anıyor, yaralılara acil şifalar diliyorum. Bu katliamın insanlık hedef alınmıştır. Farklı etnik köken ve inançtan bir araya gelen gençlerin Kobanili çocuk ve yurttaşların yanında olabilmek için kantona geçmek istediler. Ne yazık ki terör eli onlara da ulaştı ve onlar da yaşamını yitirdi. Bu katliamı gerçekleştirenler katlettikleri gençlerin hedef ve mesajlarının bizlere öncü olduğunun farkında değiller. Gençlerin verdiği halkların bir arada yaşama mesajı, insanlık isteyen tüm kesimlerin temel hedefi olacaktır" dedi.

Kobani direnişinde olduğu gibi inşasında da halklarla yan yana duracaklarını söyleyen Müslim, "Şehitlerin çizgisi, demokrasi isteyenlerin çizgisi kazanacaktır. Teröristler ve onlara destek sunanlar hiç bir zaman kazanamayacaktır. İnsanlığı, demokrasiyi bu topraklarda yeniden yeşerteceğiz. Terörün insanlık içerisinde hiçbir yeri yoktur" şeklinde konuştu.

Müslim konuşmasında Türkiye'ye başsağlığı diledi. Açıklamanın ardından Amara Kültür Merkezi'ndeki vatandaşları selamlayan Müslim, HDP milletvekillerinden patlama hakkında bilgi aldı.

(İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler