HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ramazan ayında hava nasıl olacak?

Son günlerde mevsim normallerinin üzerine çıkan hava sıcaklıklarının ramazan ayının ilk günlerinde azalacağı ve mevsim normallerine döneceği açıklandı.

Ramazan ayında hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Ramazan ayı ile yurdun aşırı sıcak havanın etkisine gireceği haberlerinin aksine hava sıcaklıkların hafta sonundan itibaren azalarak Ramazan ayının ilk haftasında Türkiye genelinde uzun yıllar ortalamaları civarında olmasının beklendiği belirtildi.

5 günlük hava durumu için tıklayınız...

Geçtiğimiz hafta mevsim normallerinin altında seyreden hava sıcaklıklarının artarak, yurdun batısında mevsim normallerinin 2-5 derece üzerinde, doğusunda ise mevsim normalleri civarında seyredeceği belirtildi, Mevsim normallerinin İstanbul'da 23, Ankara'da 24, İzmir'de 30 derece olduğu bu hafta en yüksek hava sıcaklıklarının Ankara ve İstanbul'da 28-30, İzmir'de 33-35 derece arasında olacağı tahmin edildiği ifade edildi.

RAMAZANIN İLK HAFTASI AŞIRI SICAK OLMAYACAK

Ramazan ayı ile yurdun aşırı sıcak havanın etkisine gireceği haberlerinin aksine, hava sıcaklıkların hafta sonundan itibaren azalarak Ramazan ayının ilk haftasında Türkiye genelinde uzun yıllar ortalamaları civarında olacağının beklendiği belirtildi. Haziran ayının ikinci yarısında ise, uzun vadeli tahmin verilerine göre hava sıcaklıklarının ülke genelinde artacağı ve Haziran ayı ortalamalarının 1-3 derece üzerinde seyredeceğinin ön görüldüğü açıklandı.

BU HAFTA HAVA DURUMU NASIL?

Yapılan son değerlendirmelere göre; yurt genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Sivas ve Bingöl çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının yurt genelinde 1 ila 3 derece artması bekleniyor. Rüzgar, genellikle kuzey ve batı, Marmara ve Ege bölgesi ile Akdeniz kıyılarında güney ve batı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

Ankara: Parçalı bulutlu 28

İstanbul: Parçalı ve az bulutlu 27

İzmir: Az bulutlu ve açık 34

Bursa: Parçalı ve az bulutlu 30

Adana: Parçalı bulutlu 29

Antalya: Parçalı ve az bulutlu 29

Samsun: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğleden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 23

Trabzon: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğleden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 26

Erzurum: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğleden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 17

Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu 31

DHA/İHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler