HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ramazan ayında yedireceklerdi, tam bin 780 kilo

Aydın'ın Koçarlı ilçesinde, jandarma tarafından yapılan operasyonda, 1780 kilo işlenmiş yaban domuzu eti ele geçirildi. Aydın İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Timleri, Koçarlı İlçesi'ne bağlı Yeniköy Mahallesi'nde domuz eti deposunu ortaya çıkardı. Dün Yeniköy Ova Mahallesi Mevkisi'ndeki çiftliğin girişinde, İ.E.'nin yönetimindeki aracı durduran jandarma ekipleri, kötü kokuların geldiği plastik bidonları açınca 760 kilo işlenmiş yaban domuzu eti buldu.

Adli makamlardan arama kararı çıkaran jandarma, çiftlik evinde yaptığı kontrolde ise yine işlenmiş 1020 kilo daha yaban domuzu eti ele geçirdi.

Çiftlik evinde yapılan detaylı aramada 2 ruhsatsız otomatik av tüfeği, 1 havalı av tüfeği, 1 kurusıkı tabanca ile çalıntı oldukları tespit edilen iki motosiklet bulundu. Jandarmanın araması sırasında çiftlikten kaçmaya çalışan ve domuz etlerini işledikleri tespit edilen U.G., Ö.O. ile E.G. yakalandı.

İMHA EDİLDİ

Ele geçirilen toplam 1780 kilogram yaban domuzu eti, İlçe Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü ile Belediye Zabıta Müdürlüğü ekiplerince imha edildi. Et sevkiyatında kullanılan araca 4 bin 442 lira ceza kesilerek trafikten men edildi. Gözaltına alınan U.G., Ö.O., E.G., ile İ.A. ise sevk edildiği adliyede adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

29 AT VE 3 EŞEK ELE GEÇİRİLDİ

Adana'da kaçak at kesimi yapıldığı ihbarını alan ekipler, 1 hafta içerisinde kesime hazır toplam 29 at ile 3 eşek ele geçirdi.
Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, merkez Yüreğir İlçesindeki 2 adreste kaçak at ve eşek kesildiğinin ihbarını aldı. Depolara düzenlenen baskında toplam kesime hazır 29 at ile 3 eşek ele geçirildi.

Operasyonda ele geçirilen hayvanlar, Adana Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağına teslim edildi. Depo sahipleri F.E. ve Y.B. gözaltına alındı. 2 şüpheli hakkında 'Halk sağlığını tehlikeye sokmak' ve 'Kaçak kesimi yapmak' suçlarından işlem yapıldı.

DHA


En Çok Aranan Haberler