HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ramazan Bayramı tatili hakkında son dakika gelişme!

Ramazan Bayramı tatili 9 gün olacak mı sorusu gündemde yerini korurken tatil izni ile ilgili son dakika bir haber geldi. Milli Eğitim Bakanlığından, öğretmenlerin mesleki çalışma programı kapsamında, Ramazan Bayramı sonrası 28, 29 ve 30 Haziran'da idari izinli sayılacağı açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Tekin de, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Sayın Bakanımızın onayıyla seminer döneminin bayram sonrası üç günü idari izin uygulayacağız inşallah. Hayırlı olsun" dedi.

Ramazan Bayramı tatili hakkında son dakika gelişme!

Ramazan Bayramı tatili 9 gün olacak mı sorusu gündemde yerini korurken tatil izni ile ilgili son dakika bir haber geldi. Milli Eğitim Bakanlığından, öğretmenlerin mesleki çalışma programı kapsamında, Ramazan Bayramı sonrası 28, 29 ve 30 Haziran'da idari izinli sayılacağı açıklandı.

Bakanlığın resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Sayın Bakanımızın onayıyla öğretmenler, mesleki çalışma programı kapsamında bayram sonrası 28, 29 ve 30 Haziran'da idari izinli sayılacaklar." ifadesine yer verildi. 24 Haziran'daki arefe günü izinli olan öğretmenler, 25, 26 ve 27 Haziran'da da bayram izninde olacak.

"ÜÇ GÜN İDARİ İZİN UYGULAYACAĞIZ"

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin de öğretmenlerin Bayram sonrasında 3 gün idari izinli olacağını duyurdu. Twitter hesabından açıklama yapan Müsteşar Tekin şunları dile getirdi:

"Değerli arkadaşlar, Sayın Bakanımızın onayıyla seminer döneminin bayram sonrası üç günü idari izin uygulayacağız inşallah. Hayırlı olsun."

BAYRAM TATİLİ NE ZAMAN VE KAÇ GÜN SÜRECEK?

Diyanet İşleri Başkanlığı internet sitesinde yer alan dini günler takvimine göre Ramazan Bayramı, 25 Haziran Pazar günü başlayacak ve üç gün sürecek. Ramazan Bayramı'nın ilk gününün 25 Haziran Pazar gününe denk gelmesi nedeniyle Cuma akşamı mesai bitimi sonrası tatil planı başlamış olacak. Bu şekilde tatil, 4 güne kadar çıkmış olacak.

2017'DE 113.5 GÜN TATİL GÜNÜ VAR

Kurban Bayramı ise 1 Eylül Cuma, 2 Eylül Cumartesi, 3 Eylül Pazar ve 4 Eylül Pazartesi günleri kutlanacak. Kurban Bayramı'nın ikinci ve üçüncü günleri hafta sonuna denk geldiğinden çalışanlar için yine sadece 2 gün ekstra tatil var. 2017'de çalışanlar hafta sonları dahil 113.5 gün tatil yapacak. Bir başka deyişle 2016'ya göre 5 gün daha az tatil yapılacak.


En Çok Aranan Haberler