HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ramazan Bayramı'nda hava durumu nasıl olacak? Meteoroloji'den son dakika uyarı

Meteoroloji'den son hava durumu raporu ile ilgili kritik bir uyarı geldi. Meteoroloji, Antalya'da yarın yüksek sıcaklık ve nemden dolayı oluşabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması uyarısında bulunuldu. Yapılan yazılı açıklamaya göre, en yüksek sıcaklığın 35 derece olması bekleniyor. Yetkililer, yüksek sıcaklığa karşı dikkatli olunması uyarısında bulundu. Peki İstanbul, Ankara ve İzmir'de bayramda havalar nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya başta olmak üzere Ramazan Bayramı'na ilişkin son hava durumu raporu ve uyarılarını payladı. Meteoroloji'den gelen son habere göre, bayram tatili boyunca hava sıcaklıkları artacak. Meteoroloji ayrıca Antalya için de 'yüksek sıcaklık' uyarısında bulundu. İşte il il Ramazan Bayramı güncel hava durumu haberleri...

5 günlük hava durumu için tıklayınız...

BAYRAMDA HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava sıcaklıklarının bayram tatili süresince artmaya devam edeceğinin ve yurt genelinde mevsim normallerinin 3 ila 6 derece üzerinde seyredeceğinin tahmin edildiğini açıkladı.

Meteoroloji'den Ramazan Bayramı için yayımlanan hava tahmin raporunda, bayram tatili süresince bazı merkezlerdeki en yüksek hava sıcaklıklarının Ankara, İstanbul ve Afyonkarahisar'da 30-33; İzmir, Aydın, Manisa, Adana ve Antalya'da 35-39; Samsun, Trabzon ve Erzurum'da 25-28; Diyarbakır ve Şanlıurfa'da ise 39-42 dereceler arasında seyredeceğinin tahmin edildiği belirtildi. Bayram tatilinde en yüksek hava sıcaklığı Kayseri ve Kırşehir'de 30-33, Nevşehir, Sivas ve Yozgat'ta 27-31 derece olacak.

Bayram tatili süresince yurdun kuzey kesimlerinin yüksek basınç merkezinin, güney kesimlerinin ise Basra alçak basıncının etkisinde kalacağının tahmin edildiği kaydedilerek, yurt genelinde yağış beklenmediği ifade edildi. Öte yandan bütün bölgelerin parçalı ve az bulutlu geçeceğinin tahmin edildiği belirtildi.

ANTALYA'YA 'YÜKSEK SICAKLIK' UYARISI

Antalya’da mevsim normallerinin altında seyreden sıcaklıklar, Ramazan Bayramına sayılı günler kala yükselişe geçecek. Mayıs ve haziran ayını genellikle bulutlu bir havada geçiren Antalya’da perşembe gününden itibaren sıcaklıklar etkisini göstermeye başlayacak. Yarın en yüksek sıcaklığın 37 derece ölçüleceği kentte, bayramda ise sıcaklığın 40 dereceyi bulması bekleniyor. Meteoroloji Antalya Bölge Müdür Yardımcısı Ömer Faruk Kaya, son yapılan analizlere göre Antalya’da havanın açık ve az bulutlu geçeceğini söyledi.

40 DERECEYİ BULACAK

Ramazan Bayramında hava sıcaklığının yüksek olacağını kaydeden Kaya, "Sıcaklıklar yarından itibaren yükselmeye başlayacak. Perşembe günü sıcaklık 37 dereceyi bulacak. Diğer günlerde sıcaklık artacak 40 derecelere ulaşacak. Serik ve Manavgat ilçesinde 41 derecelik sıcaklık bekliyoruz. İç kesimler İbradı, Elmalı, Korkuteli ilçelerimizde en yüksek sıcaklık 35 derece olacak" dedi.

Bayramda Antalya’da hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini vurgulayan Kaya, "Güneşin dik geldiği saatlerde vatandaşlarımızı sokakta bulunmamalı, sokağa çıkanlar ise beyaz ince kıyafetleri tercih etmelidir. Kronik hastalığı olan vatandaşlarımız güneş çarpmasına karşı dikkatli olmalılar" diye konuştu. Burdur ve Isparta’da da bayramda havanın açık ve az bulutlu geçeceğinin beklendiğini dile getiren Kaya, gece en düşük sıcaklığın 16, gündüz en yüksek sıcaklığın ise 34 dereceye kadar çıkmasını beklediklerini söyledi.

RAMAZAN BAYRAMI

Ramazan Bayramı İslam aleminde, oruç tutma ayı olan Ramazan'ın ardından üç gün boyunca kutlanan dinî bir bayramdır. Hicri takvime göre onuncu ay olan Şevval ayının ilk üç gününde kutlanır. Bayramdan bir önceki gün, Ramazan ayının son günü olan arefedir.

Hicri takvim bir ay takvimi olduğu için yıllar güneş temelli miladi takvimden 11-12 gün kısadır. Bu nedenle Ramazan Bayramı her sene bir önceki seneden 11-12 gün daha erken kutlanır. Yaklaşık olarak her 33 senede bir Ramazan Bayramı aynı günlere tekabül eder.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler