HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ramazan Bayramında hava durumu: Yola çıkacaklar için bayramda havalar nasıl olacak?

Ramazan Bayramı'nın gelişiyle muhtemelen hava durumunu da merak ediyorsunuzdur. Birkaç günlük tatillerini gezintiyle geçirmek isteyen vatandaşlar, Ramazan Bayramı'nda hava durumu nasıl olacak merakı içerisindeler. Türkiye geneli hava durumu ve tatil bölgelerindeki hava durumunu haberimizden öğrenebilir Ramazan Bayramı'nda hava durumu engeline takılmamak adına bu rehberi okuyabilirsiniz.

Ramazan Bayramında hava durumu: Yola çıkacaklar için bayramda havalar nasıl olacak?

Ramazan Bayramının birkaç günlük tatili beraberinde getirmesi, Kurban Bayramında havalar nasıl olacak sorusunu akıllara getiriyor. Bayram hava durumu artık netleşti ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü net bir bilgi verebiliyor, bu konuyla ilgili. Bayram süreci muhtemelen perşembe gününden başlıyor. Eğer perşembe gününden çalıştığınız yerden izin alabilme başarısını yakalayabildiyseniz, perşembe günü yola çıkacaklar için hava durumu oldukça iyi görünüyor. Elbette bu sıcak yaz hava durumu, Türkiye geneli için salı gününe kadar hakim olacak.

BAYRAMDA HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

Bayramda tatile gidecekler veya memlekete gidecekler için hava durumu gayet iyi görünüyor. Memleketiniz veya gideceğiniz yer, doğu karadeniz bölgesi ise biraz ıslanabilme durumunuz var ancak Türkiye geneli havalar oldukça iyi durumda.

Bayramla ilgili Meteoroloji Genel Müdürlüğü bir açıklama yaptı:

Ramazan Bayramı tatili süresince (24 Haziran Cumartesi ile 27 Haziran Salı günleri) Yurdumuzun kuzey kesimlerinin yüksek basınç merkezinin, güney kesimlerinin ise Basra Alçak basıncının etkisinde kalacağı tahmin edildiğinden Yurdumuzda yağış beklenmiyor. Bütün bölgelerimizin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarının bayram tatili süresince artmaya devam edeceği ve ülkemiz genelinde mevsim normallerinin 3 - 6 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Bayram tatili süresince bazı merkezlerimizdeki en yüksek hava sıcaklıklarının Ankara, İstanbul ve Afyonkarahisar’da 30 – 33, İzmir, Aydın, Manisa, Adana ve Antalya’da 35 – 39, Samsun, Trabzon ve Erzurum’da 25 – 28, Diyarbakır ve Şanlıurfa’da 39 – 42 dereceler arasında seyredeceği tahmin ediliyor."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler