HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ramazan'ın altıncı gününe özel iftar menüsü

Ramazan'ın 6. gününe doyurucu, sağlıklı bir iftar menüsü hazırladık. Eğer hala ne yemek yapacağınıza karar vermediyseniz, yemek tariflerini de bulabileceğiniz bu İftar menüsünü mutlaka denemelisiniz.

Ramazan'ın altıncı gününe özel iftar menüsü

Ramazan ayının sıcak günlere denk gelmesi ve uzun süre aç kalınması nedeniyle hem serinleten hem de doyurucu iftar menüsü hazırlamak istiyorsanız bu haberimiz tam size göre. Bakın günün iftar menüsünde neler var? İşte Ramazan'ın 6. gününde yemek tariflerini de içeren iftar menüsü...

ALNERNATİF İFTAR MENÜSÜ İÇİN TIKLAYIN

Sütlü mercimek çorbası

2 su b. kırmızı mercimek
1 çay b. süt
1 patates
2 havuç
1 soğan
2 çorba k. tereyağı
2 çorba k. un
tuz
zeytinyağı
et suyu
su

Mercimeği yıkıyoruz ve süzüyoruz. Patatesi, havucu ve soğanı yarım ay şeklinde ince ince doğruyoruz. Tencereye zeytinyağı döküyoruz. Soğanı ve havucu kavuruyoruz. Mercimeği ilave ediyoruz. Patatesleri koyuyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz. Sıcak suyunu veriyoruz, tuzunu atıyoruz ve kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz. Terbiyesi için, tereyağını ve unu küçük bir tencerede kavuruyoruz. Unun kokusu çıkana kadar kavurduktan sonra soğuk sütü dökerek kıvamını açıyoruz. Sıcak su veriyoruz ve kaynatıyoruz. Pişmiş olan çorbamızı el blendırından geçiriyoruz. Hazırladığımız meyaneyi çorbaya ilave ediyoruz. Sıcak suyla kıvamını açıyoruz. Tuzunu kontrol edip gerekirse tekrar atıyoruz. Çorbamız biraz daha kaynadıktan sonra servis ediyoruz.

Beşamel soslu patlıcan musakka

5 patlıcan
300 gr kıyma
2 soğan
2 köy biberi
3 domates
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı domates salçası
zeytinyağı
tuz
karabiber
su

BEŞAMEL SOSU İÇİN:

2 su bardağı süt
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
tuz
karabiber

ÜZERİ İÇİN:

kaşar peyniri

HAZIRLANIŞI:

Patlıcanları alacalı soyuyoruz ve patlıcanları yuvarlak dilimliyoruz. Patlıcanları kızartıyoruz. Soğanları ve sarımsakları yemeklik doğruyoruz. Tavaya zeytinyağı döküyoruz. Soğanı ve sarımsağı koyup kavuruyoruz. Kıymayı koyup kavurmaya devam ediyoruz. Yeşil biberleri ince doğruyoruz. Biberi ve salçayı da tavaya ekliyoruz, karıştırıyoruz. Domatesleri minik küp şeklinde doğruyoruz ve ilave ediyoruz. Tuzunu, karabiberini atıyoruz. Sıcak suyla kıvamını açıyoruz ve pişiriyoruz. Cam fırın kabına kızarmış patlıcanları diziyoruz. Üzerine tuzunu serpiyoruz. Kıymalı harcımız pişince onu da üzerine döküyoruz.

Beşamel sosu için, tereyağını ve unu küçük bir tencereye koyuyoruz ve kavuruyoruz. Soğuk sütü ilave ediyoruz, bir yandan da topaklanmaması için çırpma teliyle karıştırıyoruz. Tuz ve karabiber koyuyoruz. Kıvamı koyulaşıp kaynamaya başlayınca altını kapatıyoruz. Beşamel sosu da musakkanın üzerine gezdirerek döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Pişmesine yakın yemeği fırından çıkarıyoruz, beşamel sosun üzerine kaşar peyniri rendesi serpiyoruz. Tekrar fırına veriyoruz ve kaşar peyniri eriyince çıkarıp servis ediyoruz.

Ramazan Pideli Pizza

1 adet Ramazan Pidesi

Sos malzemeleri;

1 adet orta boy domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı kaşığı şeker
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sıvıyağ

Üzeri için;

1 çay bardağı doğranmış sosis
1 çay bardağı doğranmış sucuk
1 adet çarliston biber
1 adet kırmızı biber
1 adet sivri biber
2 çay bardağı kaşar peyniri

Yapılışı

Öncelikle sos hazırlanır. Yağ tencere konur ve kızdırılır. Domatesler rendelenerek ilave edilir. Diğer malzemelerde ilave edilerek kısık ateşte 5 dakika kadar pişirilir. Pidenin üzerine domates sosumuzu dökeriz. Doğranmış malzemelerimizi kaşar peyniri hariç hamurumuzun üzerine dizeriz. En üste kaşar peynirimizi dökeriz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika kadar pişiririz. Kaşarlar eriyene kadar.

Çilekli irmik tatlısı

8 çorba kaşığı irmik
10 çorba kaşığı tozşeker
1 litre süt
1 paket vanilya
1 su bardağı dövülmüş ceviz
10-12 adet çilek
1 paket toz çilek jölesi
İki buçuk su bardağı kaynar su

İrmik, tozşeker, süt ve vanilyayı tencereye alın. Karıştırarak orta ateşte kıvam alana dek pişirin. İki dakika daha kaynatıp, ıslatılmış orta boy bir dikdörtgen kaha yarısını dökün. Üzerine ceviz serpiştirip, kalan irmikli karışımı yayın. Ilındıktan sonra üzerine dilimlenmiş çilek yerleştirin. Ayrı bir yerde jöle ve kaynamış suyu, jöle eriyene dek karıştırın. Ilındıktan sonra çileklerin üzerine gezdirin. Bir saat buzdolabının alt rafında dinlendirin. Dilimleyip servis yapın.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler