HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Recep Tayyip Erdoğan'dan, Mehmet Selim Kiraz'ın durumu hakkında açıklama

Recep Tayyip Erdpğan, Mehmet Selim Kiraz'ın rehin alınması ve gerçekleştirilen operasyonla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, Mehmet Selim Yılmaz'ın beş yerinden vurulduğunu belirtti.

Recep Tayyip Erdoğan'dan, Mehmet Selim Kiraz'ın durumu hakkında açıklama

Berkin Elvan soruşturmasına bakan İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz rehin alındı. Yasa dışı bir örgüte yakınlığı ile bilinen kişiler Twitterhesabından Savcı Kiraz’ın başına silah dayalı halde fotoğraf yayınlandı. İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok yaptığı açıklamada 'Olayın kan dökülmeden çözülmesini istiyoruz. Görüşmeler devam ediyor. Şu an için herhangi bir sıkıntı yok' dedi. Ancak akşam saatlerinde polis operasyona başladı.

Operasyon sonucunda Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın rehin alınmasının ardından süren gergin saatlerden sonra Saat 20.30 sularında adliye içinden bir silah sesleri gelmeye başladı. Polis ekiplerinin adliye içinde ve çevresindeki önlemleri devam ederken, saat 20.30 sıralarında adliye içinden peşpeşe silah sesleri duyuldu. Görgü tanıkları, 50 ila 100 arasında silah sesi duyduklarını belirtti.Silah seslerinin ardından Adliyeye ambulanslar sevk edildi. Yapılan operasyonun ardından Savcı Selim Kiraz, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Hastaneden yapılan açıklamada Mehmet Selim Kiraz’ın hayatını kaybettiği duyuruldu.

Doktorlar, savcı Kiraz’ın hastaneye kalbi durmuş bir şekilde geldiği ve tüm müdahalelere rağmen hayata döndürülemediğini ifade ederek şunları söyledi: “Çok ciddi yaralanmıştı. Ateşli silah yaralanması vardı başından ve vücudundan. Solunumu ve kalbi durmuştu. Ameliyata aldık ama maalesef şehit verdik. Geldiğinde hayatını kaybetmişti. Geri döndürmekte muvaffak olamadık. 20.50’de geldi, 21.55’te kaybettik.” dedi. Bunun yanında teröristlerin ikisi de öldürüldü.

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan Romanya'daki temasları sırasında Çağlayan Adliyesi'nde yaşanan rehine krizinin ardından düzenlenen operasyon hakkında açıklamalarda bulundu.

Teröristlerin avukat cübbesiyle adliyeye girdiğini kaydeden Erdoğan, "Kiraz önce rehin alındı. Bu arada İstanbul Valimiz, emniyet irtibat halinde kendileriyle bazı görüşmeler yapılıp, bu görüşmelerle bir netice alır mıyız düşüncesiyle bazı adımlar atıldı. Az öncesine kadar bu süreç devam etti. Sonra içeriden silah sesleri duyulmasının ardından güvenlik teşkilatımız, giriyorlar. Bana İstanbul Emniyet Müdürümüzün verdiği bilgi, 2 teröristi öldürüyorlar. Savcımız 3 tane başından, 2 tane de vücudunun değişik yerlerinden maalesef kurşunu alıyor. Şuanda hala ameliyattalar. İnşallah bu ameliyatın neticesinde sağlığına kavuşur. Ama durumu ciddiyetini koruyor. Az önce hastane yetkililerinden aldığım bilgi bu istikamette. Kendisine sağlık, sıhhat, afiyetler versin. Tabi şuanda Sayın Başbakan ile görüşmemizi yaptık. Değerlendirmelerini yaptılar, yapıyorlar. Bakan arkadaşlarımız İstanbul'da yerinde durum değerlendirmesi yapacak. Biz de döner dönmez yarın akşam aynı şekilde tekrar arkadaşlarımızla bu işi lokal, her yönüyle ele almak suretiyle. Bundan sonraki süreçte avukatların adalet saraylarına girmesinden tutunuz ve diğer görevlilerin aynı şekilde adliyeye girişleri de ne gibi muameleye tabi tutulacak bunları ele almak gerekir. Bu işin hafife alınacak bir yanı yok. Bu üzerinde çok çok önemle durulacak ibretlik bir vaka olaydır" dedi.

Polisi yaptığı operasyon nedeniyle kutlayan Erdoğan, "Ben ailesine geçmiş olsun diyorum, savımızın. Dua etmekten başka elimizden bir şey gelmiyor" ifadelerini kullandı.

Programında bir değişiklik yapmayacağını söyleyen Erdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın döndüğünü kendisinin de buradaki programının ardından Ankara'ya veya İstanbul'a döneceğini kaydetti.

Başbakan Davutoğlu İstanbul Emniyet Müdürü Altınok'tan bilgi aldı. Başbakan Davutoğlu, Çağlayan Adliyesinde İstanbul Cumhuriyet Savcısının rehin alınmasına ilişkin operasyon hakkında, İstanbul Emniyet Müdürü Altınok'tan bilgi aldı

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başbakan Davutoğlu, operasyonun ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı arayarak bilgi verdi. Davutoğlu'nun, Cumhuriyet Savcısı Kiraz'ın sağlık durumu ve süreci takip ettiği öğrenildi.

MEHMET SELİM KİRAZ KİMDİR?

Gezi olayları sırasında polisin attığı gaz fişeği ile başından ağır yaralanarak 269 gün sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın davasının son savcısı Mehmet Selim Kiraz olmuştu. Savcı Selim Kiraz, 15 yaşında hayatını kaybeden Berkin'in faillerinin bulunması için davaya Eylül 2014'te atandığında dosya 3 aydır sahipsizdi.

Savcı Kiraz'ın yeni makamına atanmasının ardından Berkin'in babası Sami Elvan ve avukatı Evrim Deniz Karatana savcılığa başvurarak neden halen iddianame hazırlanıp dava açılmadığını sormuş ve bir an önce gerekli işlemlerin yapılmasını talep etmişti. Savcı Kiraz ilk iş olarak gaz fişeğini atmakla suçlanan polislerin aynı kişiler olup olmadığının tespiti için Adli Tıp Kurumu'nu devreye sokmak oldu.

İstanbul Cumhuriyet savcısı Mehmet Selim Kiraz, daha sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne yazı yazarak, Ulusal Kriminal Büro'nun fotoğraflar üzerinden yaptığı incelemede 3 polisin eşgalinin tespit edildiğini ancak açık kimliklerinin tespit edilemediğini bildirmişti. Savcı Kiraz, eşgalleri belirlenen ikisi ZET'çi (biber gazı tabancası kullanan polisler), biri de muhimmatçı bu 3 polisin açık kimliğinin tespiti için olay günü olay yerinde görev yapan polislerin açık kimliklerinin fotoğrafları ile birlikte kendisine yollanmasını istedi.

12 GÜN ÖNCE POLİSLERİN FOTOĞRAFLARI GELDİ

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, ise 12 gün önce Savcı Kiraz'ın talebi üzerine 21 polisin açık kimliklerini ve değişik açı ve boylardan çekilmiş fotoğraflarını soruşturma dosyasına yolladı.

Savcı Kiraz, daha önce eşgalleri belirlenen ancak açık kimliklerine ulaşılamayan 3 polisin fotoğrafları ile emniyetin yolladığı 21 polisin fotoğraflarını ve kimlik bilgilerini Adli Tıp Kurumu Ses ve Görüntü İnceleme Şube Müdürlüğü'ne yolladı. Savcı Kiraz, eşgalleri tespit edilen ancak açık kimlikleri tespit edilemeyen bu 3 polisin, emniyetin gönderdiği 21 polis içinde olup olmadığının belirlenmesini istedi.

14 YILLIK SAVCI

Mehmet Selim Kiraz 14 yıllık bir savcı. Berkin Elvan dosyasına atanana kadar da memur suçlarına bakıyordu. Bu öğlen saatlerinde ise aynı dosya yüzünden adliyedeki odasında rehin alındı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler