HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Recep Tayyip Erdoğan'dan Obama'ya Gülen şikayeti

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın geçen perşembe ABD Başkanı Barack Obama ile yaptığı telefon görüşmesinde Fethullah Gülen’in de gündeme geldiği ortaya çıktı.

Recep Tayyip Erdoğan'dan Obama'ya Gülen şikayeti

Erdoğan, Gülen konusunda “İçişlerimize karışıyorsunuz” diyen Obama’ya, “Karışmıyoruz, siz bizim içişlerimize karışan bir zatı misafir ediyorsunuz” dediğini, Obama’nın da “Mesajı aldım” yanıtı verdiği öğrenildi.

Erdoğan, dün Ak Parti Genel Merkezi’nde kahvaltıda bir araya geldiği milletvekillerine Obama’ya, internet ve HSYK düzenlemelerine ilişkin bilgi verdiğini belirtti. Erdoğan, “HSYK’ya müdahalemiz mümkün değil dedim” dedi. Erdoğan’ın vekillere değerlendirmeleri şöyle: “7 bin kişinin dinlenmiş olması, bu ekibin tehdide, şantaja dönük faaliyet içinde olduğunu gösteriyor. Her türlü bilgi kirliliği, yalan, iftira, karalama var. Bunlar için her türlü şey mübah. İşin tehlikesini görüyorsunuz. Muhalefetin de bunu görmesi lazım; ama tehlikenin farkında değiller. Dinlemelerin bu boyutu bile bu örgütün ne kadar tehlikeli olduğunu, çökertilmezse ülkeyi bekleyen tehlikeyi ortaya koyuyor. Bu olay MİT’le ilgili düzenlemenin ne kadar önemli olduğunu ortaya çıkardı.”

AYAKKABI KUTUSU İADE

Erdoğan, vekillerin sorusu üzerine eski Halkbank Genel Müdürü Süleyman Arslan’ın evinde ayakkabı kutusunda bulunan paraların kendisine iade edildiği bilgisini verdi. AK Parti kaynakları da Hürriyet’e, “Bu paralar Arslan’ın şahsının değil, bir üniversite, bir imamhatip lisesi için hayırseverlerin makbuz karşılığı verdiği paralardı” dediler.

BM SEKRETERİ İLE GÖRÜŞTÜ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile BM Genel Sekreteri Ban Ki- Moon arasında bu gece, Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki gelişmeler hakkında bir telefon görüşmesi gerçekleşti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Libya Başbakanı Ali Zeydan ve BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon ile bu akşam saatlerinde birer telefon görüşmesi yaptı.

EROĞLU, KIBRIS MÜZAKERELERİNİN GİDİŞATI HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayan KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs'la ilgili kapsamlı çözüm müzakerelerinin gidişatı hakkında bilgi verdi. Başbakan Erdoğan'ın da Derviş Eroğlu'na, adadaki sorunun çözümü için Türkiye'nin yapıcı katkılarının önümüzdeki dönemde de devam edeceğini belirttiği öğrenildi.

LİBYA BAŞBAKANI ALİ ZEYDAN İLE TELEFONLA GÖRÜŞTÜ

Libya Başbakanı Ali Zeydan ile de bu akşam bir telefon görüşmesi yapan Başbakan Erdoğan, 17 Şubat devriminin 3'üncü yıldönümünü kutlamakta olan Libya'nın yeniden inşası konusunda Türkiye olarak her türlü desteği vermeyi sürdüreceklerini belirtti.

Başbakan Erdoğan'ın Trablus ve Bingazi başta olmak üzere son dönemde artan şiddet olaylarının artmasından endişe duyduğunu belirtmesine karşılık olarak Zeydan'ın ise bu tür hadiselerin kendilerini de üzdüğüne değinerek, ülkede güvenliği sağlama konusunda kararlı olduklarını vurguladığı kaydedildi.

Zeydan, Libya'da demokrasiyi tesis etmeye yönelik çalışmalar hakkında da bilgi verdi. Erdoğan, Libya'daki bu sürecin, tüm tarafların katılımıyla, ulusal diyalog ve uzlaşma temelinde yürütülmesinin son derece önemli olduğuna dikkati çekti.

Görüşmede, Türk müteahhitlik şirketlerinin sorunları başta olmak üzere ikili ekonomik ve ticari ilişkiler de gündeme geldi.

Başbakan Erdoğan, Libya'daki iç gelişmelerden dolayı Türk şirketlerin uğradığı zararlara ve ödenmeyen alacaklara değinerek, söz konusu zararların telafisi için somut adımlar atılmasının memnuniyetle karşılanacağını belirttiği ifade edildi.

Libya Başbakanı Zeydan ise bu meselelerle ilgili gerekli müzakereleri yapmak üzere önümüzdeki haftalarda Türkiye'ye bir resmi heyet göndermeyi planladıklarını ifade etti.

BM GENEL SEKRETERİ, AVRUPA ASKERİ MİSYONU ÇERÇEVESİNDE KATKI İSTEDİ

Başbakan Erdoğan'ı telefonla arayan BM Genel Sekreteri Ban Ki- Moon ise Orta Afrika Cumhuriyeti'nde güvenliğin sağlaması amacıyla oluşturulan uluslararası barış gücüne, Türkiye'nin de Avrupa Askeri Misyonu çerçevesinde katkı sağlamasını arzuladıklarını belirtti.

Başbakan Erdoğan da Türkiye olarak Orta Afrika Cumhuriyeti'nde AB Askeri Misyonu'na katkıda bulunma konusuna ilişkin değerlendirmelerin halen devam etmekte olduğuna işaret etti.

Erdoğan, Orta Afrika Cumhuriyeti'nde güvenlik durumunun bozulmasının ve insani krizin derinleşmesinin, söz konusu ülkedeki Müslümanları da olumsuz etkilediğine de dikkati çekti.

Başbakan Erdoğan, bu çerçevede, Orta Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu'nun 9-10 Ocak 2014 tarihinde düzenlediği Encemine Zirvesinin akabinde kurulan yeni geçiş Hükümetinin, inancı ne olursa olsun, tüm sivil halkın güvenliğini sağlamasının büyük önem taşıdığını da vurguladı.

Edinilen bilgiye göre görüşme sırasında Erdoğan, Türkiye'nin Orta Afrika halkına yardım sağlamaya devam edeceğini de belirtti.

Başbakan Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu ile 10 dakika, Libya Başbakanı Ali Zeydan ile 45 dakika, BM Genel Sekreteri Moon ile ise 15 dakika telefonla görüştü.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler